Psychiatric Annals

CME Quiz

Abstract

INSTRUCTIONS

Psychiatrists may receive three credit hours in Category 1 for the Physician's Recognition Award of the American Medical Association by reading the material in this issue and successfully answering the questions in the quiz below. Follow these simple instructions.

1. Read every question carefully, and select only one letter next to each of the numbers listed on the CME Registration Form printed at the end of the quiz. Black out the correct answer with a pen or felt-tipped marker.

2. Type or print your full name and address (including zip code) and yourSocial Security number in the spaces provided.

3. Send with check or money order ($1 0) made out to PSYCHIATRIC ANNALS CME QUIZ. Mail check and answer form to PSYCHIATRIC ANNALS CME Center, 6900 Grove Road, Thorofare, NJ 08086.

4. For credit to be received, answers must be postmarked by the deadline shown on the CME Registration Form. After that date, correct answers to the quiz will be printed in the magazine.

All replies and results are confidential. Answer sheets, once graded, will be returned, and no record of scores will be maintained. The Department of Psychiatry of Indiana University will keep only a record of participation, indicating the completion and awarding of three credit hours of Category 1 credit to the individual physician.

You will be advised of your score and of the answers to any incorrect or missed questions after your answers are graded. Unanswered questions will be considered incorrect and so scored, A minimum score of 70 must be obtained for credit to be received.

CERTIFYING INSTITUTION

As an organization accredited for continuing medical education, the Indiana University School of Medicine certifies that this continuing medical education activity meets the criteria for three credit hours in Category 1 of the Physician's Recognition Award of the American Medical Association, provided it is used and completed as designed.

CME QUIZ: General Hospital Psychiatry

Type A Questions. Choose one letter after each of the questions below and transfer it to the coupon at the end of the quiz. Choose the one best answer.

1. "Demoralization" according to Klein responds to:

A. Electroshock.

B. Dynamic psychotherapy.

C. Antidepressant medication.

D. Encouraging measures.

2. Which of the following medications will be taken willingly by opiate abusera with psychiatric problems?

A. Tricyclic antidepressants.

B. Lithium Carbonate.

C. Thioridazine.

D. Haloperidol.

3. The prevalence rate of physical illness among psychiatric patients is:

A. 10 percent.

B. 70 percent.

C. 50 percent.

D. 90 percent.

4. Mental symptoms among the elderly occur at a rate of:

A. 54 percent.

B. 35 percent.

C. 20 percent.

D. 70 percent.

5. General hospital psychiatry received Its historical impetus from:

A. Advances in psychopharmacotherapy.

B. The team approach.

C. Experience of military psychiatrists in World War II.

D. The community mental health movement.

6. The average length of stay for patients in general hospital psychiatric units is:

A. Twenty days.

B. Fourteen days.

C. Thirty days.

D. Six days.

7. "Street behavior" of patients with addictive disorders does not usually Include:

A. Self-centered n ess,

B. Contempt of authority figures.

C. Exploitiveness.

D. Motivation for treatment.

8. Effective treatment for substance abuse patients In general hospital psychiatric units depends on:

A. Realistic selection of therapeutic objectives and diagnostic assessment.

B. Individual psychotherapy.

C. Group psychotherapy.

D. Rapid detoxification.

9. A basic obstacle to effective care of medically III psychiatric patients In a general hospital is:

A. Biological needs of patient.

B. Psychological needs of patient.

C. Social needs of patient.

D. Task orientation of staff.

10. Medico/psychiatric units In community hospitals are usually Instituted to…

INSTRUCTIONS

Psychiatrists may receive three credit hours in Category 1 for the Physician's Recognition Award of the American Medical Association by reading the material in this issue and successfully answering the questions in the quiz below. Follow these simple instructions.

1. Read every question carefully, and select only one letter next to each of the numbers listed on the CME Registration Form printed at the end of the quiz. Black out the correct answer with a pen or felt-tipped marker.

2. Type or print your full name and address (including zip code) and yourSocial Security number in the spaces provided.

3. Send with check or money order ($1 0) made out to PSYCHIATRIC ANNALS CME QUIZ. Mail check and answer form to PSYCHIATRIC ANNALS CME Center, 6900 Grove Road, Thorofare, NJ 08086.

4. For credit to be received, answers must be postmarked by the deadline shown on the CME Registration Form. After that date, correct answers to the quiz will be printed in the magazine.

All replies and results are confidential. Answer sheets, once graded, will be returned, and no record of scores will be maintained. The Department of Psychiatry of Indiana University will keep only a record of participation, indicating the completion and awarding of three credit hours of Category 1 credit to the individual physician.

You will be advised of your score and of the answers to any incorrect or missed questions after your answers are graded. Unanswered questions will be considered incorrect and so scored, A minimum score of 70 must be obtained for credit to be received.

CERTIFYING INSTITUTION

As an organization accredited for continuing medical education, the Indiana University School of Medicine certifies that this continuing medical education activity meets the criteria for three credit hours in Category 1 of the Physician's Recognition Award of the American Medical Association, provided it is used and completed as designed.

CME QUIZ: General Hospital Psychiatry

Type A Questions. Choose one letter after each of the questions below and transfer it to the coupon at the end of the quiz. Choose the one best answer.

1. "Demoralization" according to Klein responds to:

A. Electroshock.

B. Dynamic psychotherapy.

C. Antidepressant medication.

D. Encouraging measures.

2. Which of the following medications will be taken willingly by opiate abusera with psychiatric problems?

A. Tricyclic antidepressants.

B. Lithium Carbonate.

C. Thioridazine.

D. Haloperidol.

3. The prevalence rate of physical illness among psychiatric patients is:

A. 10 percent.

B. 70 percent.

C. 50 percent.

D. 90 percent.

4. Mental symptoms among the elderly occur at a rate of:

A. 54 percent.

B. 35 percent.

C. 20 percent.

D. 70 percent.

5. General hospital psychiatry received Its historical impetus from:

A. Advances in psychopharmacotherapy.

B. The team approach.

C. Experience of military psychiatrists in World War II.

D. The community mental health movement.

6. The average length of stay for patients in general hospital psychiatric units is:

A. Twenty days.

B. Fourteen days.

C. Thirty days.

D. Six days.

7. "Street behavior" of patients with addictive disorders does not usually Include:

A. Self-centered n ess,

B. Contempt of authority figures.

C. Exploitiveness.

D. Motivation for treatment.

8. Effective treatment for substance abuse patients In general hospital psychiatric units depends on:

A. Realistic selection of therapeutic objectives and diagnostic assessment.

B. Individual psychotherapy.

C. Group psychotherapy.

D. Rapid detoxification.

9. A basic obstacle to effective care of medically III psychiatric patients In a general hospital is:

A. Biological needs of patient.

B. Psychological needs of patient.

C. Social needs of patient.

D. Task orientation of staff.

10. Medico/psychiatric units In community hospitals are usually Instituted to care for:

A. Patients with diagnostic problems.

B. Management of noisy and disruptive medically ill patients.

C. Patients in need of rapid neuroleptization.

D. Patients requiring multidisciplinary behavioral approaches.

11. The use of contraband intoxicants on a short-term unit is best managed by:

A. Discharge of patient.

B. Working through.

C. Restricting privileges.

D. Increased staff involvement.

12. The short-term treatment goals of the addictive patient should not Include:

A. Exploration of continued rehabilitation.

B. Confrontation.

C. Dynamic psychotherapy.

D. Cognitive psychotherapy.

13. Decrease in number of patients with prolonged stay will be facilitated by:

A. Monitoring extended stays.

B. Staff education.

C. Selective admissions.

D. Use of combined psychotherapy and psychopharmacotherapy.

14. Which of the following is the most common predictor variable in short length of stay?

A. Admission through emergency room.

B. Treatment choices.

C. Presence of psychosis.

D. Being divorced.

15. Outcome studies of outpatient populations are difficult because of:

A. Scattered pattern of service.

B. Lack of family therapy.

C. Premature discharge.

D. Poor patient motivation.

Type B Questions. In any of the following questions, more than one answer may be correct. Answer:

A. If 1, 2 ancf 3 are correct.

8. If only 1 and 3 are correct.

C. If only 2 and 4 are correct.

D. If only 4 is correct.

E. If all are correct.

16. Frequent charting errors on psychiatric patients are related to the following omissions:

1. Admission information.

2. Medical history.

3. Adequate physical and mental status information.

4. Progress notes documenting effects or change in treatment.

17. General hospital psychiatry has helped implementation of deinstitutionalization through:

1. The "revolving door" system.

2. Voluntary admission policies.

3. Interface with intermediate care systems.

4. Early institution of psychopharmacotherapy.

18. Voluntary units have shown programmatic limitation concerning the following target populations:

1. Schizophrenic patients.

2. Adolescent patients.

3. Depressed patients.

4. Alcohol and drug abuse patients.

1 9. Attention to the care of the medically ill psychiatric patient In the general hospital was brought on by:

1. Great need for service.

2. Responsibility of the general hospital.

3. Psychiatric resources to meet need inadequate.

4. Ambivalent stance on the part of psychiatrists.

20. Medico/psychiatric units show limitations In the following areas:

1. Severe depression.

2. Profound alcoholic intoxication and delirium tremens.

3. Patients requiring constant psychiatric supervision.

4. Suicide attempts with complicated medical or surgical sequelae.

ANSWERS TO THE MAY QUIZ

Biological Markers

1. D

2. A

3. B

4. D

5. C

6. B

7. D

8. A

9. C

10. A

11. D

12. C

13. A

14. D

15. D

11. D

12. C

13. A

14. D

15. D

10.3928/0048-5713-19830801-07

Sign up to receive

Journal E-contents