Pediatric Annals

CME QUIZ

Abstract

INSTRUCTIONS

Pediatricians may receive up to three credit hours in Category I for the Physician's Recognition Award of the American Medical Association by reading the material in this issue and successfully answering the questions in the quiz below. To obtain credits, follow these instructions.

1. Read each of the articles carefully Do not neglect the tables and other illustrative materials, as they have been selected to enhance your knowledge and understanding.

2. The following questions have been designed to provide a useful link between the articles in the issue and your everyday practice. Read each question, choose the correct answer, and record your answer on the CME Registration Form at the end of the quiz. Retain a copy of your answers so that they can be compared with the correct answers that will be sent to you later.

3. Type or print your full name and address and your Social Security number in the spaces provided on the CME Registration Form.

4. Send the completed form, with your check or money order for $25 made payable to PEDIATRIC ANNALS CME CENTER. 117 Old Alumni Ctr, DCO 345.00, Columbia, MO 65212.

5. Your answers will be graded, and you will be advised that you have passed (or failed). An answer sheet containing all correct answers will be mailed to you. Review the parts of the articles dealing with any questions you have missed, and read the supplemental material on this aspect of the subject listed in the references in this issue.

6. Be sure to mail the form on or before the deadline listed on the CME Registration Form so that credit can be awarded. (After that date, the quiz will close, and correct answers will appear in the journal.) Unanswered questions will be considered incorrect and so scored. A minimum score of 70 must be obtained in order for credits to be awarded.

CME ACCREDITATION

The office of Continuing Education. School of Medicine. University of Missouri-Columbia is accredited by the Accreditation Council for Continuing Medical Education (ACCME) to provide CME programs for physicians. This activity is designated for up to 3 hours of credit for the Physician's Recognition Award

CME Quiz

Child Political Advocacy

1. Tips for effectively advocating the welfare of children in the political arena include:

A. Pick a definable and attainable goal.

B. Let your political activity stem from your clinical experience.

C. Search for and emulate effective and proven role models.

D. All of the above.

2. Hints toward better lobbying include all of the following except:

A. Build a broad base of support that crosses political boundaries.

B. Influence public opinion through the media.

C. At legislative hearings, back up your points with statistics rather than firsthand experiences.

D. Consult professional lobbyists for advice.

3. Pediatricians are most likely to influence legislation in their state when they:

A. Write to the governor, urging signing or not signing of a bill on his or her desk.

B. Work with others who are interested from the conception of the law.

C. Contribute to the national medical organizations.

D. Write letters to the editor of their local newspaper.

4. Increased state support for Medicaid reimbursement is most likely to result from legislators being aware of:

A. Declines in the income of primary care doctors.

B. Financial stresses of children's hospitals.

C. The difficulty of making care available and accessible when providers can't meet expenses.

D. Levels of reimbursement relative to those of nearby states.

5. Politics is all of the following except:

A. A tool used to force one's point of view onto others.

B. The art of…

INSTRUCTIONS

Pediatricians may receive up to three credit hours in Category I for the Physician's Recognition Award of the American Medical Association by reading the material in this issue and successfully answering the questions in the quiz below. To obtain credits, follow these instructions.

1. Read each of the articles carefully Do not neglect the tables and other illustrative materials, as they have been selected to enhance your knowledge and understanding.

2. The following questions have been designed to provide a useful link between the articles in the issue and your everyday practice. Read each question, choose the correct answer, and record your answer on the CME Registration Form at the end of the quiz. Retain a copy of your answers so that they can be compared with the correct answers that will be sent to you later.

3. Type or print your full name and address and your Social Security number in the spaces provided on the CME Registration Form.

4. Send the completed form, with your check or money order for $25 made payable to PEDIATRIC ANNALS CME CENTER. 117 Old Alumni Ctr, DCO 345.00, Columbia, MO 65212.

5. Your answers will be graded, and you will be advised that you have passed (or failed). An answer sheet containing all correct answers will be mailed to you. Review the parts of the articles dealing with any questions you have missed, and read the supplemental material on this aspect of the subject listed in the references in this issue.

6. Be sure to mail the form on or before the deadline listed on the CME Registration Form so that credit can be awarded. (After that date, the quiz will close, and correct answers will appear in the journal.) Unanswered questions will be considered incorrect and so scored. A minimum score of 70 must be obtained in order for credits to be awarded.

CME ACCREDITATION

The office of Continuing Education. School of Medicine. University of Missouri-Columbia is accredited by the Accreditation Council for Continuing Medical Education (ACCME) to provide CME programs for physicians. This activity is designated for up to 3 hours of credit for the Physician's Recognition Award

CME Quiz

Child Political Advocacy

1. Tips for effectively advocating the welfare of children in the political arena include:

A. Pick a definable and attainable goal.

B. Let your political activity stem from your clinical experience.

C. Search for and emulate effective and proven role models.

D. All of the above.

2. Hints toward better lobbying include all of the following except:

A. Build a broad base of support that crosses political boundaries.

B. Influence public opinion through the media.

C. At legislative hearings, back up your points with statistics rather than firsthand experiences.

D. Consult professional lobbyists for advice.

3. Pediatricians are most likely to influence legislation in their state when they:

A. Write to the governor, urging signing or not signing of a bill on his or her desk.

B. Work with others who are interested from the conception of the law.

C. Contribute to the national medical organizations.

D. Write letters to the editor of their local newspaper.

4. Increased state support for Medicaid reimbursement is most likely to result from legislators being aware of:

A. Declines in the income of primary care doctors.

B. Financial stresses of children's hospitals.

C. The difficulty of making care available and accessible when providers can't meet expenses.

D. Levels of reimbursement relative to those of nearby states.

5. Politics is all of the following except:

A. A tool used to force one's point of view onto others.

B. The art of compromise.

C. A way of dealing with conflicting goals and objectives.

D. A means of educating those who are not aware of the importance of your concerns.

6. Lobbyists are people who are retained to:

A. Influence legislators through gifts and financial support.

B. Educate those in government about specific issues.

C. Impress legislators through external signs of wealth.

D. Operate in secret to advance specific goals.

7. A coalition for maternal and child health should operate under all of the following principles except:

A. Its members should have broad interests in the health care of people of all ages.

B. All members are equally strong, even though some give more money than others.

C. The officers should be rotated among all the members.

D. Internally divisive issues should be avoided.

8. Coalitions for maternal and child health have all of the following advantages except:

A. The opportunity to have full-time staff in the state capitol.

B. The opportunity to work with other organizations on specific issues.

C. The opportunity to educate its own members in ways to be politically effective away from the coalition.

D. The opportunity to raise large amounts of money to support or defeat specific politicians.

9. Which of the following are ways in which special interest groups represent children's interests:

A. They raise policy makers' awareness of children's problems and propose solutions.

B. They provide expertise needed to address the unique needs of children in public policy discussions.

C. They mobilize grassroots support to promote or oppose policies that may benefit or harm children.

D. All of the above.

10. Pediatricians assist in representing children in the policy-making process by all except:

A. Conveying important child health issues to policy makers.

B. Influencing the confirmation of political appointees.

C. Organizing parent support groups.

D. Providing expert testimony at legislative hearings.

11. Which of the following contributes least to the American Academy of Pediatrics' success at influencing public policy:

A. Employing lobbyists in Washington, DC.

B. Providing reliable information to policy makers and being perceived as a child advocacy organization.

C. Having a membership of more than 48 000.

D. Having the promotion of pediatricians as its central mission.

12. All of the following make the Academy unique among other medical associations except.

A. Academy chapters hire lobbyists.

B. The Academy has a grassroots network of its members.

C. The Academy has a separate Washington office.

D. The Academy has a formal partnership with a lay child advocacy organization.

13. In evaluating media presentations for effectiveness, simple measures would include which of the following:

A. Ask parent support groups from your practice to evaluate.

B. Use media experts to help with preparation and feedback.

C. Use self-evaluation of past presentations to objectively evaluate whether your communications skills are effective.

D. All of the above.

14. What is not one of the three steps in the framework for working with the media:

A. Focus the problem.

B. Agree to all interview requests.

C. Develop a clear media strategy.

D. Evaluate effectiveness if possible.

15. Single overriding communications objectives (SOCOS) are important as a communication strategy as they:

A. Are the way to beat down the opposing side.

B. Need to be said in an underestimated manner.

C. Serve as the key communication messages you want to be understood.

D. Are not required in every interview.

16. Which is not one of the "three Cs" of media presentations?:

A. Communicate key objectives.

B. Cross examine carefully.

C. Cooperate with the news media.

D. Control the interview.

17. Which is not one of the AAPs 10 Communication Commandments:

A. Don't argue with a reporter.

B. If you don't know the answer, answer it anyway.

C. Don't use jargon.

D. Always tell the truth.

18. Segments of the federal government involved in health reform include:

A. The President's advisors and relevant Cabinet members.

B. Federal agencies with responsibility for health programs and the health workforce.

C. The Public Health Service and Social Security Administration.

D. Committees in the Senate, but not in the House of Representatives.

19. Lobbying is currently defined by all of the following except.

A. Advocacy that can be done by not-forprofit 501 (c)c organizations.

B. Educational activities that can be done by not-for-profit 501 (c)3 organizations.

C. Support in various forms including financial contributions to Political Action Committees (PACS).

D. An important way for elected officials to learn about the concerns of individuals and groups of people with a specific interest, expertise, or point of view.

20. As an individual physician or other healthcare worker, one can Influence legislation on the behalf of children by:

A. Expressing opinions by voting for candidates who best represent your viewpoint.

B. Becoming active in professional organizations or coalitions as a way to influence the federal process of legislation and management of programs.

C. Pursuing specific training in the federal process formally through special training sessions and fellowships or informally by volunteering expertise in health-related matters.

D. All of the above.

Answers to the May Quiz

Developmental Disabilities

1. C

2. D

3. A

4. C

5. B

6. C

7. C

8. C

9. A

10. B

11. A

12. C

13. B

14. B

15. C

16. C

17. A

18. C

19. B

20. D

10.3928/0090-4481-19950801-11

Sign up to receive

Journal E-contents