Pediatric Annals

CME QUIZ

Abstract

INSTRUCTIONS

Pediatricians may receive three credit hours in Category I for the Physician's Recognition Award of the American Medical Association by reading the material in this issue and successfully answering the guestions in the guiz below. To obtain credits, follow these instructions.

1. Read each of the articles carefully. Do not neglect the tables and other illustrative materials, as they have been selected to enhance your knowledge and understanding.

2. The following questions have been designed to provide a useful link between the articles in the issue and your everyday practice. Read each guestion. choose the correct answer, and record your answer on the CME Registration Form at the end of the guiz. Retain a copy of your answers so that they can be compared with the correct answers that will be sent to you later.

3. Type or print your full name and address and your Social Security number in the spaces provided on the CME Registration Form.

4. Send the completed form, with your check or money order for Sl 5 made out to PEDIATRfC ANNALS CME CENTER. 6900 Grove Road. Thorofare. NJ. 08086.

5. Your answers will be graded, and you will be advised that you have passed (or failed). An answer sheet containing all correct answers will be mailed to you. Review the parts of the articles dealing with any guestions you have missed, and read the supplemental material on this aspect of the subject listed in the references in this issue.

6. Be sure to mail the form on or before the deadline listed on the CME Registration Form, so that credit can be awarded. (After that date, the guiz will close, and correct answers will appear in the magazine.) Unanswered guestions will be considered incorrect and so scored. A minimum score of 70 must be obtained in order for credits to be awarded.

CERTIFYING INSTITUTION

As an organization accredited for continuing medical education, the Lexon Hill Hospital of New York designates this continuing medical education activity as meeting the criteria tor three credit hours in Category I tor Educational Materials for the Physician's Recognition Award of the American Medical Association, provided it has been completed according to instructions CME QUIZ

NORMAL SCHOOL AGE AND ADOLESCENT DEVELOPMENT

1. Which of the following biologic factors does NOT affect socialization?

A. Language proficiency

B. Acute illness

C. Attention deficits

D. Autism

2. Which of the following statements are true?

A. Friendships of grade school children are more enduring than those of preschoolers.

B. It is not usual to find unpopular children who have lasting friendships.

C. Most young children share toys.

D. All of the above.

3. "Crushes" on individuals outside the family begin in:

A. Toddlers.

B. Kindergarten.

C. Preadolescence.

D. Adolescence.

4. Pediatricians:

A. Can help parents understand their child's development.

B. Can help children who are experiencing socia) difficulties.

C. Can collaborate with teachers to promote peer relationships.

D. All of the above.

5. During onset of middle childhood, children develop:

A. A curiosity about the bodies of others.

B. An interest in their own bodies.

C. Modesty.

D. Fears of a defective body

6. Conduct disorder refers to:

A. Bad conduct of a child.

B. Good conduct of a child.

C. Major age-appropriate societal rules are broken.

D. None of the above.

7. In school phobia, the most common complaint is:

A. Headache.

B. Abdominal pain.

C. Urinary incontinence.

D. Fecal soiling.

8. By the beginning of middle childhood, each health visit should be spent with the child:

A. Talking directly with the child.

B. Usually with the parent present.

C. Discussing topics…

INSTRUCTIONS

Pediatricians may receive three credit hours in Category I for the Physician's Recognition Award of the American Medical Association by reading the material in this issue and successfully answering the guestions in the guiz below. To obtain credits, follow these instructions.

1. Read each of the articles carefully. Do not neglect the tables and other illustrative materials, as they have been selected to enhance your knowledge and understanding.

2. The following questions have been designed to provide a useful link between the articles in the issue and your everyday practice. Read each guestion. choose the correct answer, and record your answer on the CME Registration Form at the end of the guiz. Retain a copy of your answers so that they can be compared with the correct answers that will be sent to you later.

3. Type or print your full name and address and your Social Security number in the spaces provided on the CME Registration Form.

4. Send the completed form, with your check or money order for Sl 5 made out to PEDIATRfC ANNALS CME CENTER. 6900 Grove Road. Thorofare. NJ. 08086.

5. Your answers will be graded, and you will be advised that you have passed (or failed). An answer sheet containing all correct answers will be mailed to you. Review the parts of the articles dealing with any guestions you have missed, and read the supplemental material on this aspect of the subject listed in the references in this issue.

6. Be sure to mail the form on or before the deadline listed on the CME Registration Form, so that credit can be awarded. (After that date, the guiz will close, and correct answers will appear in the magazine.) Unanswered guestions will be considered incorrect and so scored. A minimum score of 70 must be obtained in order for credits to be awarded.

CERTIFYING INSTITUTION

As an organization accredited for continuing medical education, the Lexon Hill Hospital of New York designates this continuing medical education activity as meeting the criteria tor three credit hours in Category I tor Educational Materials for the Physician's Recognition Award of the American Medical Association, provided it has been completed according to instructions CME QUIZ

NORMAL SCHOOL AGE AND ADOLESCENT DEVELOPMENT

1. Which of the following biologic factors does NOT affect socialization?

A. Language proficiency

B. Acute illness

C. Attention deficits

D. Autism

2. Which of the following statements are true?

A. Friendships of grade school children are more enduring than those of preschoolers.

B. It is not usual to find unpopular children who have lasting friendships.

C. Most young children share toys.

D. All of the above.

3. "Crushes" on individuals outside the family begin in:

A. Toddlers.

B. Kindergarten.

C. Preadolescence.

D. Adolescence.

4. Pediatricians:

A. Can help parents understand their child's development.

B. Can help children who are experiencing socia) difficulties.

C. Can collaborate with teachers to promote peer relationships.

D. All of the above.

5. During onset of middle childhood, children develop:

A. A curiosity about the bodies of others.

B. An interest in their own bodies.

C. Modesty.

D. Fears of a defective body

6. Conduct disorder refers to:

A. Bad conduct of a child.

B. Good conduct of a child.

C. Major age-appropriate societal rules are broken.

D. None of the above.

7. In school phobia, the most common complaint is:

A. Headache.

B. Abdominal pain.

C. Urinary incontinence.

D. Fecal soiling.

8. By the beginning of middle childhood, each health visit should be spent with the child:

A. Talking directly with the child.

B. Usually with the parent present.

C. Discussing topics of interest to the child.

D. All of the above.

9. Attention is thought to consist off:

A. Mental effort.

B. Selective focus.

C. Intentionality

D. All of the above.

10. Automaticity of memory grows rapidly during:

A. Infancy.

B. Elementary school years.

C. High school years.

D. College years.

11. Attention deficits can cause:

A. Difficulty focusing on most relevant details.

B. Behavior maladaptation.

C. Symptoms which are not present all of the time.

D. All of the above.

12. The diminished mental effort capacity of a child with attention deficits:

A. Greatly interferes with recall of preceding facts.

B. Does not interfere with recall of preceding facts.

C. Does not affect the ability to consolidate information in long-term memory

D. Is not apparent during mathematics problem solving.

13. Thinking entails improvement in:

A. Basic skills.

B. Strategies.

C. Knowledge.

D. All of the above.

14. Academic skills are first acquired during:

A. Infancy

B. Toddier years.

C. Grade school.

D. High school.

15. Children with learning problems show limitations in:

A. Basic skills.

B. Strategy use.

C. Cognitive awareness.

D. All of the above.

16. Which of the following statements is FALSE? Parents off children with learning disorders will usually:

A. Try to have their child receive training to enhance strategies.

B. Avoid challenging their child to integrate new information into existing concepts.

C. Promote the development of metacognitive awareness.

D. Come to accept their child despite cognitive limitation.

17. Which of the following statements is FALSE? Six-year-old children:

A. Bring a poor vocabulary to the classroom.

B. Have difficulty understanding relative clauses.

C. Should be able to answer correctly complex sentence and question combinations.

D. Sometimes have difficulty following complicated directions.

18. Verbs that indicate action are mastered:

A. In kindergarten.

B. By 6 years of age.

C. By 8 or 9 years of age.

D. Only in high school.

19. Children with learning disabilities:

A. Know fewer words than average children.

B. Have poorer symbolization skills than average children.

C. Are deficient in their ability to use figurative language.

D. All of the above.

20. Which of the following statements is FALSE? Difficulties attending auditory material:

A. Do not affect the learning disabled child in the elementary years.

B. Affect the learning disabled child in the elementary years.

C. Often result in the child's being labeled "lazy."

D. Often cause confusion over instructions.

ANSWERS TO THE MARCH QUIZ

1. C

2. B

3. D

4. C

5. A

6. D

7. B

8. C

9. B

10. C/D

11. C

12. D

13. A

14. B

15. D

16. D

17. C

18. A

19. D

20. A

10.3928/0090-4481-19890601-10

Sign up to receive

Journal E-contents