Pediatric Annals

CME QUIZ

Abstract

INSTRUCTIONS

Pediatricians may receive three credit hours in Category I for the Physician's Recognition Award of the American Medical Association by reading the material in this issue and successfully answering the questions in the quiz below To obtain credits, follow these instructions.

1. Read each off the articles carefully. Do not neglect the tables and other illustrative materials, as they have been selected to enhance your knowledge and understanding.

2. The following questions have been designed to provide a useful link between the articles in the issue and your everyday practice. Read each question, choose the correct answer. and record your answer on the CME Registration Form at the end of the quiz. Retain a copy of your answers so that they can be compared with the correct answers that will be sent to you later.

3. Type or print your full name and address and your Social Security number in the spaces provided on the CME Registration Form.

4. Send the completed form, with your check or money order for $15 made out to PEDIATRIC ANNALS CME CENTER. 6900 Grove Road, Thorofare. NJ. 08086.

5. Your answers will be graded, and you will be advised that you have passed lor failed). An answer sheet containing all correct answers will be mailed to you. Review the parts of the articles dealing with any questions you have missed, and read the supplemental material on this aspect of the subject listed in the references in this issue.

6. Be sure to mail the form on or before the deadline listed on the CME Registration Form, so that credit can be awarded. (After that date, the quiz will close, and correct answers will appear in the magazine.) Unanswered questions will be considered incorrect and so scored. A minimum score of 70 must be obtained in order for credits to be awarded.

CERTIFYING INSTITUTION

As an organization accredited for continuing medical education, the Lexon Hill Hospital of New York designates this continuing medical education activity as meeting the criteria for three credit hours in Category I tor Educational Materials for the Physician's Recognition Award of the American Medical Association, provided it has been completed according to instructions'

CME Quiz

Pediatric Surgery

1. In patients with pectus excavatum, which Is

A. Familial in approximately 40%.

B. Usually noted in infancy

C. No radial predisposition. #

D. May be due to cartilage overgrowth.

2. The syndrome with which pectus excavatum is most frequently associated is:

A. Down's syndrome.

B. Marfans syndrome.

C. Klinefelter's syndrome.

D. Prader-Willi syndrome.

3. Which is true regarding diagnostic tests in patients with moderately severe pectus excavatum?

A. ECG abnormalities are common.

B. Cardiac output is impaired with upright exercise.

C. Cycle ergometer studies show increased work of breathing.

D. All of the above.

4. Pectus

A. Causes more physiologic problems than pectus excavatum.

B. Appears later than pectus excavatum.

C. Is more common in females than males.

D. Requires a significantly different operation than pectus excavatum.

5. The most common childhood illness for which emergency surgical consultation is obtained Is:

A. Appendicitis.

B. Strangulated inguinal hernia.

C. Duodenal ulcers.

D. Ulcerative colitis.

6. Appendicitis in the adolescent female can be mimicked by:

A. Ovulatory pain.

B. Pelvic inflammatory disease.

C. Ovarian cyst.

D. All of the above.

7. Which of the following statements Is false?

A. Death is now rarely encountered in children with acute surgical problems.

B. Morbidity is now rarely encountered in children with acute surgical problems.

C. For the child complaining of acute abdominal symptoms the guestion of whether to operate should be answered shortly after first presentation.…

INSTRUCTIONS

Pediatricians may receive three credit hours in Category I for the Physician's Recognition Award of the American Medical Association by reading the material in this issue and successfully answering the questions in the quiz below To obtain credits, follow these instructions.

1. Read each off the articles carefully. Do not neglect the tables and other illustrative materials, as they have been selected to enhance your knowledge and understanding.

2. The following questions have been designed to provide a useful link between the articles in the issue and your everyday practice. Read each question, choose the correct answer. and record your answer on the CME Registration Form at the end of the quiz. Retain a copy of your answers so that they can be compared with the correct answers that will be sent to you later.

3. Type or print your full name and address and your Social Security number in the spaces provided on the CME Registration Form.

4. Send the completed form, with your check or money order for $15 made out to PEDIATRIC ANNALS CME CENTER. 6900 Grove Road, Thorofare. NJ. 08086.

5. Your answers will be graded, and you will be advised that you have passed lor failed). An answer sheet containing all correct answers will be mailed to you. Review the parts of the articles dealing with any questions you have missed, and read the supplemental material on this aspect of the subject listed in the references in this issue.

6. Be sure to mail the form on or before the deadline listed on the CME Registration Form, so that credit can be awarded. (After that date, the quiz will close, and correct answers will appear in the magazine.) Unanswered questions will be considered incorrect and so scored. A minimum score of 70 must be obtained in order for credits to be awarded.

CERTIFYING INSTITUTION

As an organization accredited for continuing medical education, the Lexon Hill Hospital of New York designates this continuing medical education activity as meeting the criteria for three credit hours in Category I tor Educational Materials for the Physician's Recognition Award of the American Medical Association, provided it has been completed according to instructions'

CME Quiz

Pediatric Surgery

1. In patients with pectus excavatum, which Is

A. Familial in approximately 40%.

B. Usually noted in infancy

C. No radial predisposition. #

D. May be due to cartilage overgrowth.

2. The syndrome with which pectus excavatum is most frequently associated is:

A. Down's syndrome.

B. Marfans syndrome.

C. Klinefelter's syndrome.

D. Prader-Willi syndrome.

3. Which is true regarding diagnostic tests in patients with moderately severe pectus excavatum?

A. ECG abnormalities are common.

B. Cardiac output is impaired with upright exercise.

C. Cycle ergometer studies show increased work of breathing.

D. All of the above.

4. Pectus

A. Causes more physiologic problems than pectus excavatum.

B. Appears later than pectus excavatum.

C. Is more common in females than males.

D. Requires a significantly different operation than pectus excavatum.

5. The most common childhood illness for which emergency surgical consultation is obtained Is:

A. Appendicitis.

B. Strangulated inguinal hernia.

C. Duodenal ulcers.

D. Ulcerative colitis.

6. Appendicitis in the adolescent female can be mimicked by:

A. Ovulatory pain.

B. Pelvic inflammatory disease.

C. Ovarian cyst.

D. All of the above.

7. Which of the following statements Is false?

A. Death is now rarely encountered in children with acute surgical problems.

B. Morbidity is now rarely encountered in children with acute surgical problems.

C. For the child complaining of acute abdominal symptoms the guestion of whether to operate should be answered shortly after first presentation.

D. Patients released home from the emergency room should always report by phone within 12 to 18 hours.

8. Neck masses In Infants and children are rarely:

A. infectious.

B. Congenital.

C. Neoplastic.

D. Benign.

9. The most Important entity to consider in cervical lymphadenopathy is:

A. Lipoma.

B. Lymphoma.

C. Leiomyosarcoma.

D. Suppurative lymphadenitis.

10. The usual causefs) of subacute cervical lymphadenitis is (are):

A. Tuberculosis.

B. Viral lymphadenitis.

C. Cat scratch disease.

D. Atypical mycobacterium.

11. Which of the following statements is false regarding thyroglossal duct cyst?

A. Although a midline structure, thyroglossal duct cyst may be to one side of the trachea or the other.

B. Thyroid tissue may be present in the cyst.

C. Complete excision requires resection of the thyroid cartilage and all tissue to the surface of the tongue.

D. Recurrence is still a problem even when a proper operation is performed.

12. Inguinal hernias in Infants:

A. Are usually direct hernias.

B. Are often associated with significant abnormalities of the musculoaponeurotic supporting structures.

C. Are rarely at risk for incarceration of the hernia.

D. Can be repaired by removing the patent process vaginalis.

13. Which statement regarding cryptorchidism in a 1 -year-old boy Is true?

A. If found in association with an inguinal hernia, concomitant orchiopexy is indicated at the time of inguinal herniorrhaphy

B. The incidence of testicular malignancy is less in the undescended testis.

C. A course of human chorionic gonadotropin (HCG) is always recommended before orchiopexy is carried out.

D. If the cryptorchidism is unilateral and repair is carried out before school age, normal fertility is assured.

14. Which of the following statements is false?

A. Phimosis is a stenosis of the preputial ring.

B. Balanitis is inflammation of the prepuce.

C. Meatitis is malformation of the urethral meatus.

D. Circumcision is excision of the foreskin.

15. Which of the following statements is true?

A. In experienced hands, circumcision is a safe procedure.

B. Circumcision may eliminate cancer of the penis.

C. Circumcision may eliminate the problem of many urinary tract infections.

D. All of the above.

16. Evaluation for gastroesophageal reflux Ideally should provide the following information:

A. Presence or absence of gastroesophageal reflux.

B. Identification of reflux as the cause of the child's symptoms.

C. Evidence that except for gastroesophageal reflux the remainder of the upper gastrointestinal function is normal.

D. All of the above.

17. Which of the following is false? Radionuclide scanning of the esophagus, stomach, and small bowel has the following advantages over a barium meal:

A. Less radiation.

B. An estimate of pulmonary aspiration.

C. A shorter period of observation.

D. A measurement of gastric emptying.

18. Which of the following statements regarding gastroesophageal reflux is false?

A. Positional treatment with thickened feeding is no longer controversial.

B. Thickened feedings decrease symptoms.

C. Esophagitis, when present, is a major hazard.

D. If medical treatment fails, surgery is necessary.

19. Causes of an acute scrotum include:

A. Testicular torsion.

B. Epididymitis.

C. Trauma.

D. All of the above.

20. Which of the following Is false? Microorganisms associated with clinical epididymitis Include:

A. β hemolytic streptococcus.

B. Mumps virus.

C. Fungi causing histoplasmosis, coccidiodes, and blastomyces.

D. Amebae.

ANSWERS TO THE DECEMBER QUIZ

1. D

2. B

3. B

4. D

5. D

6. A

7. D

8. A

9. B

10. C

11. A

12. C

13. B

14. D

15. B

16. C

17. D

18. A

19. B

20. B

10.3928/0090-4481-19890301-12

Sign up to receive

Journal E-contents