Pediatric Annals

CME QUIZ

Abstract

INSTRUCTIONS

Pedicitirns may receive three credit hours in Category I for ihe Physician's Recognition Award of ihe American Medicai Association by reading the material in this issue and successfully answering the questions in the quiz below To obtain credits, follow these instruciiom

1. Read each of the articles carefully. Do not neglect [he tables and other illustrative materials, as they have been selected to enhance your knowledge and understanding.

2. The following questions have been designed to provide a useful link between the articles in the issue and your everyday practice. Read each question, choose the correct answer. and record your answer on the CME Registration Form at [he end of the quiz. Retain a copy of your answers so that they can be compared with the correct answers that will be sent to you later.

3. Type or print your full name and address and your Social Security number in the spares provided on the CME Registration Form.

4. Send the completed form, with your check or money order for SIS made out to PEDIATRIC ANNALS CME CENTER, 6900 Grove Road, Thorofare. NJ 08086

5. Your answers will be graded, and you will be advised that you have passed (or failed). An answer sheet containing all correct answers will be mailed to you Review the parts of the articles dealing with any questions you have missed, and read the supplemental material on this aspect of the subject listed in the references in this issue.

6. Be sure to mail the form on or before the deadline listed on the CME Registration Form, so that credit can be awarded (After that date, the qui/ will close, and correct answers will appear in the magazine.) Unanswered questions will be considered incorrect and so scored A minimum score of 70 must be obtained in order for credits to be awarded.

CERTIFYING INSTITUTION

As an orq.irHZHiion accredited tor continuing medicai education, the Lexon Hill Hospital uf New York designare Ihii continuing medical education activity as riKji.'ting thr criteria foi three ( redit hours in Cateuory 1 fur tdurariorMl Material:; tor the Physician's Recognition Awa'd o/ the American Medical Association proViJt1CJ it M1-(S been compieteci according to instructions CME QUIZ

Pediatrie Asthma and Allergy

1. In taking a history of asthma attacks, one should always Include:

A. Possible precipitating factors.

B. History of past attacks.

C. Medications.

D. All of above.

2. The use of oxygen In every patient having an acute severe asthmatic attack:

A. Is indicated.

B. Is contral ndicated.

C. Might be fatal.

D. Might be considered.

3. Which of the following statements Is FALSE? The criteria for hospitalisation of an asthmatic child Include:

A. Impending respiratory failure.

B. Exhaustion of the child's mother.

C. Status asthmaticus in spite of epinephnne.

D. All of the above.

4. Systemic drugs for the treatment of acute severe asthma In children Include:

A. β-Agonists.

B. Methylxanthines.

C. Corticosteroids.

D. All of the above.

5. Adult patients with asthma have abnormalities on sinus x-rays In approximately:

A. 10%

B. 20% to 30%

C. 50% to 70%

D. 90%

6. A modern list of potential mechanisms linking upper respiratory tract disease with asthma include:

A. Postnasal drip of mucus.

B. Mouth breathing of cold, dry air

C. Diminishing ß-adrenergic responsiveness.

D. All of the above.

7. Treatment of sinusitis In asthma patients appears to:

A. Have no affect on the course of asthma.

B. Always improves the course of asthma.

C. Sometimes improves the course of asthma.

D. None of the above.

8. The association of Infections with wheezing seems to:

A. Be limited to viral…

INSTRUCTIONS

Pedicitirns may receive three credit hours in Category I for ihe Physician's Recognition Award of ihe American Medicai Association by reading the material in this issue and successfully answering the questions in the quiz below To obtain credits, follow these instruciiom

1. Read each of the articles carefully. Do not neglect [he tables and other illustrative materials, as they have been selected to enhance your knowledge and understanding.

2. The following questions have been designed to provide a useful link between the articles in the issue and your everyday practice. Read each question, choose the correct answer. and record your answer on the CME Registration Form at [he end of the quiz. Retain a copy of your answers so that they can be compared with the correct answers that will be sent to you later.

3. Type or print your full name and address and your Social Security number in the spares provided on the CME Registration Form.

4. Send the completed form, with your check or money order for SIS made out to PEDIATRIC ANNALS CME CENTER, 6900 Grove Road, Thorofare. NJ 08086

5. Your answers will be graded, and you will be advised that you have passed (or failed). An answer sheet containing all correct answers will be mailed to you Review the parts of the articles dealing with any questions you have missed, and read the supplemental material on this aspect of the subject listed in the references in this issue.

6. Be sure to mail the form on or before the deadline listed on the CME Registration Form, so that credit can be awarded (After that date, the qui/ will close, and correct answers will appear in the magazine.) Unanswered questions will be considered incorrect and so scored A minimum score of 70 must be obtained in order for credits to be awarded.

CERTIFYING INSTITUTION

As an orq.irHZHiion accredited tor continuing medicai education, the Lexon Hill Hospital uf New York designare Ihii continuing medical education activity as riKji.'ting thr criteria foi three ( redit hours in Cateuory 1 fur tdurariorMl Material:; tor the Physician's Recognition Awa'd o/ the American Medical Association proViJt1CJ it M1-(S been compieteci according to instructions CME QUIZ

Pediatrie Asthma and Allergy

1. In taking a history of asthma attacks, one should always Include:

A. Possible precipitating factors.

B. History of past attacks.

C. Medications.

D. All of above.

2. The use of oxygen In every patient having an acute severe asthmatic attack:

A. Is indicated.

B. Is contral ndicated.

C. Might be fatal.

D. Might be considered.

3. Which of the following statements Is FALSE? The criteria for hospitalisation of an asthmatic child Include:

A. Impending respiratory failure.

B. Exhaustion of the child's mother.

C. Status asthmaticus in spite of epinephnne.

D. All of the above.

4. Systemic drugs for the treatment of acute severe asthma In children Include:

A. β-Agonists.

B. Methylxanthines.

C. Corticosteroids.

D. All of the above.

5. Adult patients with asthma have abnormalities on sinus x-rays In approximately:

A. 10%

B. 20% to 30%

C. 50% to 70%

D. 90%

6. A modern list of potential mechanisms linking upper respiratory tract disease with asthma include:

A. Postnasal drip of mucus.

B. Mouth breathing of cold, dry air

C. Diminishing ß-adrenergic responsiveness.

D. All of the above.

7. Treatment of sinusitis In asthma patients appears to:

A. Have no affect on the course of asthma.

B. Always improves the course of asthma.

C. Sometimes improves the course of asthma.

D. None of the above.

8. The association of Infections with wheezing seems to:

A. Be limited to viral infections.

B. Be limited to bacterial infections.

C. Be limited to fungal infections.

D. Occur in most infections.

9. Patients who develop viralInduced wheezing usually:

A. Have to be hospitalized.

B. Respond well to a comprehensive ambulatory program.

C. Are responsive to steroids.

D. Should try a placebo.

10. Wheezy bronchitis:

A. Is identical to asthma.

B. Is usually outgrown in early childhood.

C. Is rarely outgrown in childhood.

D. Should be treated with standard asthma medications.

11. In childhood asthma, the principal therapeutic methods have been:

A. Avoidance of exposure.

B. Pharmacologie treatment of symptoms.

C. Immunologie alterations of response to allergies.

D. All of the above.

12. Which of the following guidelines for asthmatic patients during air pollution episodes Is FALSE?

A. Avoid unnecessary physical activity

B. Avoid exposure to dust

C. Smoke to relax

D. Stay indoors

13. Nonsmokers exposed to irritants In cigarette smoke have had:

A. Nasal discomfort.

B. Cough.

C. Sore throat.

D. All of the above.

14. For normal function of human mucus, the relative humidity should be kept:

A. Below 10%

B. Between 25% and 40%

C. Between 50% and 60%

D. Above 70%

15. Patients with status asthmatfcus should:

A. Discontinue inhaled steroids.

B. Try oral steroids.

C. Use systemic steroids.

D. None of the above.

16. Which of the following statements Is FALSE? During an exacerbation of asthma, oral steroids should be:

A. Delayed at least 48 to 72 hours.

B. Given in divided doses 2 to 3 times daily

C. Used for 3 to 7 days.

D. Discontinued when the patient is responding to bronchodilaiion and is not on maintenance oral steroids.

17. Which of the following statements Is FALSE? A child with asthma should be referred to an asthma specialist:

A. Always.

B. If systemic corticosteroids are used frequently

C. If the child has seasonably of symptoms.

D. If the child has asthma associated with loss of consciousness.

18. Plans for treating acute problems with asthma should include:

A. Measures to be taken if the physician cannot be contacted.

B. Plans for care during vacations.

C. Special planning for patients the event of severe asthma.

D. All of the above.

19, Which of the following is FALSE? Death from asthma: A. In the US is more frequent blacks than whites.

B. Is due to severe disease.

C. Is higher in males than females.

D. Can usually be associated with psychological problems.

20. Inhaled drugs in children with asthma are used how often?

A. Never

B. Frequently

C. Rarely

D. Rarely used with steroids

ANSWERS TO THE SEPTEMBER QUIZ

Hypertension In Infancy And Childhood

1.C

2. A

3. D

4. D

5. C

6. C

7. A

8. C

9. A

10. A

11. C

12. D

13. B

14. C

15. C

16. B

17. C

18. A

19. B

20. C

10.3928/0090-4481-19891201-14

Sign up to receive

Journal E-contents