Pediatric Annals

CME QUIZ

Abstract

INSTRUCTIONS

Pediatricians may receive three credit hours in Category I for the Physician's Recognition Award of the American Medical Association by reading the material in this issue and successfully answering the questions in the guiz below To obtain credits, follow these instructions.

1. Read each off the articles carefully. Do not neglect the tables and other illustrative materials, as they have been selected to enhance your knowledge and understanding.

2. The following questions have been designed to provide a useful link between the articles in the issue and your everyday practice. Read each question, choose the correct answer, and record your answer on the CME Registration Form at the end of the quiz. Retain a copy of your answers so that they can be compared with the correct answers that will be sent to you later.

3. Type or print your full name and address and your Social Security number in the spaces provided on the CME Registration Form.

4. Send the completed form, with your check tx money order for Sl 5 made out to PEDIATRIC ANNALS CME CENTER, 6900 Grove Road, Thorofare, NJ. 08086.

5. Your answers will be graded, and you will be advised that you have passed [or failedj. An answer sheet containing all correct answers will be mailed to you. Review the parts of the articles dealing with any guestions you have missed, and read the supplemental material on this aspect of the subject listed in the references in this issue.

6. Be sure to mall the form on or before the deadline listed on the CME Registration Form, so that credit can be awarded. (After that date, the quiz will close, and correct answers will appear in the magazine.) Unanswered questions will be considered incorrect and so scored. A minimum score of 70 must be obtained in order for credits to be awarded.

CERTIFYING INSTITUTION

As an organization accredited tor continuing medical education, the Lexon Hill Hospital of New York designates this continuing medical education activity as meeting the criteria for three credit hours in Category I for Educational Materials for the Physician's Recognition Award of the American Medical Association, provided it has been completed according to instructions:'

CME Quiz

Adolescent Injuries

1 . The leading cause of death in teenagers in the United States is:

A. Cancer.

B. Meningitis.

C. Homicide.

D. Injuries.

2. The leading cause of nonfatal injuries among adolescents is:

A. Motor vehicles (occupants |.

B. Sports.

C. Falls.

D. Bicycles.

3. Intoxication with alcohol is a factor in what percentage of traumatic deaths among adolescents?

A. 90%.

B. 75%.

C. 50%.

D. 25%.

4. The most dangerous sporting activity in high school is:

A. Football.

B. Basketball.

C. Soccer.

D. Wrestling.

5. The leading causes of fatal injury in the home environment are:

A. Poisons.

B. Fires, burns, and deaths associated with fires.

C. Firearms.

D. All of the above.

6. Cryotherapy is effective because it:

A. Reduces blood supply to the damaged tissue.

B. Reduces pain and muscle spasm.

C. Reduces tissue cell metabolism.

D. All of the above.

7. The most effective form of cryotherapy is:

A. Chemical.

B. Frozen gel.

C. Ice chips.

D. None of the above.

8. Ibuprofen should be used as an analgesic for at least the first week following an Injury.

A. True

B. False

9. High school driver education is an important strategy for preventing motor vehicle fatalities among teenagers.

A. True

B. False, because it is too expensive to be feasible throughout the country

C. False, because it does not make students better drivers, while it puts more young drivers…

INSTRUCTIONS

Pediatricians may receive three credit hours in Category I for the Physician's Recognition Award of the American Medical Association by reading the material in this issue and successfully answering the questions in the guiz below To obtain credits, follow these instructions.

1. Read each off the articles carefully. Do not neglect the tables and other illustrative materials, as they have been selected to enhance your knowledge and understanding.

2. The following questions have been designed to provide a useful link between the articles in the issue and your everyday practice. Read each question, choose the correct answer, and record your answer on the CME Registration Form at the end of the quiz. Retain a copy of your answers so that they can be compared with the correct answers that will be sent to you later.

3. Type or print your full name and address and your Social Security number in the spaces provided on the CME Registration Form.

4. Send the completed form, with your check tx money order for Sl 5 made out to PEDIATRIC ANNALS CME CENTER, 6900 Grove Road, Thorofare, NJ. 08086.

5. Your answers will be graded, and you will be advised that you have passed [or failedj. An answer sheet containing all correct answers will be mailed to you. Review the parts of the articles dealing with any guestions you have missed, and read the supplemental material on this aspect of the subject listed in the references in this issue.

6. Be sure to mall the form on or before the deadline listed on the CME Registration Form, so that credit can be awarded. (After that date, the quiz will close, and correct answers will appear in the magazine.) Unanswered questions will be considered incorrect and so scored. A minimum score of 70 must be obtained in order for credits to be awarded.

CERTIFYING INSTITUTION

As an organization accredited tor continuing medical education, the Lexon Hill Hospital of New York designates this continuing medical education activity as meeting the criteria for three credit hours in Category I for Educational Materials for the Physician's Recognition Award of the American Medical Association, provided it has been completed according to instructions:'

CME Quiz

Adolescent Injuries

1 . The leading cause of death in teenagers in the United States is:

A. Cancer.

B. Meningitis.

C. Homicide.

D. Injuries.

2. The leading cause of nonfatal injuries among adolescents is:

A. Motor vehicles (occupants |.

B. Sports.

C. Falls.

D. Bicycles.

3. Intoxication with alcohol is a factor in what percentage of traumatic deaths among adolescents?

A. 90%.

B. 75%.

C. 50%.

D. 25%.

4. The most dangerous sporting activity in high school is:

A. Football.

B. Basketball.

C. Soccer.

D. Wrestling.

5. The leading causes of fatal injury in the home environment are:

A. Poisons.

B. Fires, burns, and deaths associated with fires.

C. Firearms.

D. All of the above.

6. Cryotherapy is effective because it:

A. Reduces blood supply to the damaged tissue.

B. Reduces pain and muscle spasm.

C. Reduces tissue cell metabolism.

D. All of the above.

7. The most effective form of cryotherapy is:

A. Chemical.

B. Frozen gel.

C. Ice chips.

D. None of the above.

8. Ibuprofen should be used as an analgesic for at least the first week following an Injury.

A. True

B. False

9. High school driver education is an important strategy for preventing motor vehicle fatalities among teenagers.

A. True

B. False, because it is too expensive to be feasible throughout the country

C. False, because it does not make students better drivers, while it puts more young drivers on the road.

D. False, because teenagers are likely to get better instruction from their parents.

10. Motorcycle helmet usage laws are ineffective in decreasing motorcycle deaths.

A. True, because the laws do not increase helmet use.

B. True, because helmets don't protect against head injury.

C. True, because helmets increase the risk of neck injury

D. False

11 . Seat belt use laws are ineffective in decreasing teenage motor vehicle fatalities.

A. True, because seat belts only decrease fatality rates by 20%.

B. True, because seat belt laws do not increase seat belt use among teens.

C. False

D. True, because most teens ride in the back seat and the laws do not affect back seat passengers.

12. The major cause of bicycle accidents is:

A. Product fault.

B. Violation of traffic rules.

C. Loss of control.

D. Horseplay

13. Helmet standards, testing, and certification have been established by the following:

A. CPSC.

B. National Transportation Safety Board.

C. American National Standards Institute of the Snell Memorial Foundation.

D. Department of Transportation.

14. The only non-automotive vehicle permitted on the streets is:

A. Minibike.

B. Minicycle.

C. Moped.

D. Trailbike.

15. The annual death rate for motorcyclists is approximately:

A. 1.000.

B. 2.000.

C. 3.500.

D. 4.500.

16. Three- and four-wheeled ATV usage has been responsible for:

A. 86.000 injuries annually.

B. 20 deaths per month.

C. A 40% death rate in children under 16 years old.

D. All of the above.

17. The CPSC caution for ATVs includes:

A. Do not let children under 16 ride adult-sized ATVs.

B. Children under 1 2 years old should not operate any ATV

C. No passengers.

D. All of the above.

18. Rank the following causes of premature mortality from highest to lowest: 1) drowning; 2) motor vehicle accidents; 3) poisonings; 4) falls; 5J choking.

A. 2.3.1.4.5.

B. 2.3,4.5.1.

C. 1.2,3.4.5.

D. 2.1,3.4,5.

19. The sites responsible for most adolescent drownings ares

A. Oceans.

B. Swimming pools.

C. Lakes and streams.

D. Bathtubs.

20. The single largest co-factor in adolescent drowning accidents is:

A. Alcohol.

B. Drugs.

C. Inability to swim.

D. Risk-taking behavior.

ANSWERS TO THE NOVEMBER QUIZ

Poisoning in Children

1. D

2. 8

3. C

4. D

5. C

6. D

7. B

8. C

9. D

10. A

11. D

12. B

13. A

14. A

15. C

16. C

17. B

18. C

19. B

20. D

10.3928/0090-4481-19880201-10

Sign up to receive

Journal E-contents