Pediatric Annals

CME QUIZ

Abstract

INSTRUCTIONS

Pediatricians may receive three credit hours in Category I for the Physician's Recognition Award of the American Medical Association by reading the material in this issue and successfully answering the guestions in the quiz below. To obtain credits, follow these instructions.

1. Read each of the articles carefully Do not neglect the tables and other illustrative materials, as they have been selected to enhance your knowledge and understanding

2. The following questions have been designed to provide a useful link between the articles in the issue and your everyday practice Read each guestion, choose the correct answer, and record your answer on the CME Registration Form at the end of the guiz. Retain a copy of your answers so that they can be compared wiih the correct answers that will be sent to you later.

3. Type or print your full name and address and your Social Security number in the spaces provided on the CME Registration Form.

4. Send the completed form, with your check or money order for S15 made out to PEDIATRIC ANNALS CME CENTER, 6900 Grove Road, Thorofare. NJ. 08086.

5. Your answers will be graded, and you will be advised that you have passed for failed). An answer sheet containing all correct answers will be mailed to you. Review the parts of the articles dealing with any guestions you have missed, and read the supplemental material on this aspect of the subject listed in the references in this issue

6. Be sure to mail the form on or before the deadline listed on the CME Registration Form, so that credit can be awarded (After that date, the guiz will close, and correct answers will appear in the magazine.) Unanswered guestions will be considered incorrect and so scored. A minimum score of 70 must be obtained in order for credits to be awarded.

CERTIFYING INSTITUTION

As an organization accredited tor continuing medical education, the Lexon Hill Hospital of New York designates this continuing medical education activity as meeting the criteria for three credit hours m Category I for Educational Materials for the Physician's Recognition Award of the American Medical Association, provided it has been completed according to instructions'

CME Quiz

Pediatric Otolaryngology

1. An asymptomatic mid-line "lump" in a child's neck is most likely:

A. Metastatic carcinoma.

B. Of thyroid origin.

C. An atypical mycobacterial infection.

D. Lymphomatous.

2. A solid fixed mass in the posterior triangle of the neck:

A. Is rarely neoplastic.

B. Is frequently of neurogenic origin.

C. Is never inflammatory.

D. Can be safely observed for several months.

3. Embryoninc remnants may give rise to:

A. Pharyngeal cleft cysts.

B. Submandibular duct cysts.

C. Pneumocele.

D. Congenital torticollis.

4. Chronic recurrent parotitis is characterized by:

A. A progressively enlarging hard mass.

B. Lack of associated symptoms.

C. Sudden swellings of the parotid gland.

D. Post-auricular lymphadenopathy.

5. Acute lymphadenitis:

A. May involve nodes in any part of the neck.

B. Is frequently seen in the supraclavicular region.

C. Usually involves the jugular digastric lymph nodes.

D. Is often secondary to a pharyngeal infection.

6. Malignant lymphadenopathy is usually NOT the case if the nodes are:

A. Exquisitely tender.

B. Fixed to adjacent tissue.

C. Poorly mobile.

D. Located in atypical areas.

7. Cystic hygromas are:

A. Always present at birth.

B. Resolve spontaneously after age 5 years.

C. May be confused with pharyngeal cleft cysts.

D. Seldom exceed 5.0 cm in diameter.

8. The most important factor in the etiology of otitis media is:

A. Bacteria and viruses.

B. Attendance in day care.

C. Bottle feeding.

D. Eustachian tube problems.

9.…

INSTRUCTIONS

Pediatricians may receive three credit hours in Category I for the Physician's Recognition Award of the American Medical Association by reading the material in this issue and successfully answering the guestions in the quiz below. To obtain credits, follow these instructions.

1. Read each of the articles carefully Do not neglect the tables and other illustrative materials, as they have been selected to enhance your knowledge and understanding

2. The following questions have been designed to provide a useful link between the articles in the issue and your everyday practice Read each guestion, choose the correct answer, and record your answer on the CME Registration Form at the end of the guiz. Retain a copy of your answers so that they can be compared wiih the correct answers that will be sent to you later.

3. Type or print your full name and address and your Social Security number in the spaces provided on the CME Registration Form.

4. Send the completed form, with your check or money order for S15 made out to PEDIATRIC ANNALS CME CENTER, 6900 Grove Road, Thorofare. NJ. 08086.

5. Your answers will be graded, and you will be advised that you have passed for failed). An answer sheet containing all correct answers will be mailed to you. Review the parts of the articles dealing with any guestions you have missed, and read the supplemental material on this aspect of the subject listed in the references in this issue

6. Be sure to mail the form on or before the deadline listed on the CME Registration Form, so that credit can be awarded (After that date, the guiz will close, and correct answers will appear in the magazine.) Unanswered guestions will be considered incorrect and so scored. A minimum score of 70 must be obtained in order for credits to be awarded.

CERTIFYING INSTITUTION

As an organization accredited tor continuing medical education, the Lexon Hill Hospital of New York designates this continuing medical education activity as meeting the criteria for three credit hours m Category I for Educational Materials for the Physician's Recognition Award of the American Medical Association, provided it has been completed according to instructions'

CME Quiz

Pediatric Otolaryngology

1. An asymptomatic mid-line "lump" in a child's neck is most likely:

A. Metastatic carcinoma.

B. Of thyroid origin.

C. An atypical mycobacterial infection.

D. Lymphomatous.

2. A solid fixed mass in the posterior triangle of the neck:

A. Is rarely neoplastic.

B. Is frequently of neurogenic origin.

C. Is never inflammatory.

D. Can be safely observed for several months.

3. Embryoninc remnants may give rise to:

A. Pharyngeal cleft cysts.

B. Submandibular duct cysts.

C. Pneumocele.

D. Congenital torticollis.

4. Chronic recurrent parotitis is characterized by:

A. A progressively enlarging hard mass.

B. Lack of associated symptoms.

C. Sudden swellings of the parotid gland.

D. Post-auricular lymphadenopathy.

5. Acute lymphadenitis:

A. May involve nodes in any part of the neck.

B. Is frequently seen in the supraclavicular region.

C. Usually involves the jugular digastric lymph nodes.

D. Is often secondary to a pharyngeal infection.

6. Malignant lymphadenopathy is usually NOT the case if the nodes are:

A. Exquisitely tender.

B. Fixed to adjacent tissue.

C. Poorly mobile.

D. Located in atypical areas.

7. Cystic hygromas are:

A. Always present at birth.

B. Resolve spontaneously after age 5 years.

C. May be confused with pharyngeal cleft cysts.

D. Seldom exceed 5.0 cm in diameter.

8. The most important factor in the etiology of otitis media is:

A. Bacteria and viruses.

B. Attendance in day care.

C. Bottle feeding.

D. Eustachian tube problems.

9. Speech usually starts to develop at:

A. 6 months.

B. 18 months.

C. 24 months.

D. 3 years.

10. Fluid in the middle ear usually causes the following hearing level:

A. No hearing loss.

B. 5 to 10 dB.

C. 25 to 35 dB.

D. 55 to 75 dB.

11. Scar tissue on the ear drum:

A. Severely affects hearing.

B. Minimally affects hearing.

C. Can lead to chronic otitis media.

D. Does not occur from tubes.

12. Swimming with tubes:

A. Is not permitted.

B. Is permitted.

C. Is only permitted with ear plugs.

D. Requires a swim cap.

13. Most children with abnormal middle ear ventilation or effusion:

A. Do not complain of balance disturbance.

B. Do not complain of hearing loss.

C. Are clumsy.

D. All of the above.

1 4. The diagnosis of abnormal middle ear ventilation or effusion:

A. Is made by the history.

B. Is made on physical examination of the child.

C. Is made by laboratory tests.

D. All of the above.

15. Meniere's disease:

A. Does not occur in children.

B. May occur in children.

C. Is common in children.

D. Is more likely to occur in infants rather than adolescents.

16. Foreign bodies in the air and food passages of children:

A. Often occur under the age of 6 months.

B. Occur most commonly in children of 2 and 3 years.

C. Occur most commonly in school age children.

D. Occur frequently during adolescence.

17. After esophageal foreign bodies are removed, the child:

A. Can be fed immediately

B. Should have nothing by mouth for

C. Should have nothing by mouth for 12 to 24 hours.

D. Should have nothing by mouth for 48 to 72 hours.

18. Commonly recognized symptoms of sinusitis in children are:

A. Not similar to those of adults.

B. A "cold" that seems more severe than usual.

C. The signs of a "cold" that are protracted.

D. All of the above.

19. The most commonly found organism in children with acute sinusitis are:

A. Hemophilus influenzae.

B. Staphylococcus aureus.

C. β-hemolytic streptococcus.

D. Pneumococcus.

20. Individuals with atopic diseases have:

A. An increased frequency of sinusitis.

B. A decreased frequency of sinusitis.

C. A variable affect on the frequency of sinusitis.

D. Greatly increased tendency to contract pharyngitis.

ANSWERS TO THE JULY QUIZ

1. C

2. D

3. C

4. B

5. C

6. B

7. C

8. B

9. C

10. D

11. A

12. D

13. A

14. A

15. D

16. A

17. C

18. C

19. B

20. C

10.3928/0090-4481-19881001-12

Sign up to receive

Journal E-contents