Pediatric Annals

CME QUIZ

Abstract

INSTRUCTIONS

Pediatricians may receive three credit hours in Category 1 for the Physician's Recognition Award of the American Medicai Association by reading the material in this issue and successfully answering the questions in the quiz below To obtain credits, follow these instructions.

1. Read each of the articles carefully Do not neglect the tables and other illustrative materials, as they have been selected to enhance your knowledge and understanding.

2. The following questions have been designed to provide a useful link between the articles in the issue and your everyday practice. Read each question, choose the correct answer, and record your answer on the CME Registration Form at the end of the quiz. Retain a copy of your answers so that they can be compared with the correct answers that will be sent to you later

3. Type or print your full name and address and your Social Security number in the spaces provided on the CME Registration Form.

4. Send the completed form, with your check or money order for SIS made out to PEDIAIRIC AWf1JALS CME CENTER. 6900 Grove Road, Thorofare, NJ. 08086.

5. Your answers will be graded, and you will be advised that you have passed (or failed). An answer sheet containing all correct answers will be mailed to you. Review the parts of the articles dealing with any questions you have missed, and read the supplemental material on this aspect of the subject listed in the references in this issue.

6. Be sure to mall the form on or before the deadline listed on the CME Registration Form, so that credit can be awarded. [After that date, the quiz will close, and correct answers will appear in the magazine.) Unanswered questions will be considered incorrect and so scored. A minimum score of 70 must be obtained *n order for credirs to be awarded.

CERTIFYING INSTITUTION

As an organization accredited for continuing medical education, the Lexon Hill Hospital o( New York designates this continuing medical education activity as meeiing the criteria for rhree credfi hours m Category I for Educational Materials for the Physician's Recognition Award of the American Medical Association, provided it has been completed according to instructions!

CME QUIZ

Traumatic Injuries In Childhood

1. Upper airway obstruction should be relieved by:

A. Endotracheal intubation.

B. Needle cricothyreotomy

C. Tracheostomy

D. A chin lift.

2. The formula for calculating a child's blood volume h:

A. BV = 80 x wt in kilograms.

B. BV = 40 x wt in kilograms.

C. BV = 20 x wt in kilograms.

D. BV = 20% booy weight

3. The best Intravenous line for the first 20 minutas of multiple trauma treatment Is:

A. An 18 gauge-6 inch catheter in the subclavian vein.

B. An 18 gauge-1 ¼ inch catheter in the cephalic vein.

C. A 22 gauge-4 inch catheter in the saphenous vein.

D. Any of the above.

4. Which of the following may cause respiratory embarrassment In children?

A. Pneumothorax.

B. Massive aerophagia and gastric dilatation.

C. Airway obstruction.

D. All of the above.

5. All of the following characterize the pediatrie airway except.'

A. Anterior and cephalad position of the larynx.

B. Trachea length short

C. Large tongue relative to oropharynx.

D. Visualization of larynx facilitated by superficial position of epiglottis.

6. The most common life-threatening thoracic Injury In children is:

A. Aortic laceration.

B. Diaphragmatic rupture.

C. Esophageal perforation.

D. Tension pneumothorax

7. Which of the following procedures Is used most frequently to treat thoracic Injury In children?

A. Thoracotomy

B. Median stemotomy

C. Thoracostomy

D. Fasciotomy

8. Trauma b recognized as a common cause…

INSTRUCTIONS

Pediatricians may receive three credit hours in Category 1 for the Physician's Recognition Award of the American Medicai Association by reading the material in this issue and successfully answering the questions in the quiz below To obtain credits, follow these instructions.

1. Read each of the articles carefully Do not neglect the tables and other illustrative materials, as they have been selected to enhance your knowledge and understanding.

2. The following questions have been designed to provide a useful link between the articles in the issue and your everyday practice. Read each question, choose the correct answer, and record your answer on the CME Registration Form at the end of the quiz. Retain a copy of your answers so that they can be compared with the correct answers that will be sent to you later

3. Type or print your full name and address and your Social Security number in the spaces provided on the CME Registration Form.

4. Send the completed form, with your check or money order for SIS made out to PEDIAIRIC AWf1JALS CME CENTER. 6900 Grove Road, Thorofare, NJ. 08086.

5. Your answers will be graded, and you will be advised that you have passed (or failed). An answer sheet containing all correct answers will be mailed to you. Review the parts of the articles dealing with any questions you have missed, and read the supplemental material on this aspect of the subject listed in the references in this issue.

6. Be sure to mall the form on or before the deadline listed on the CME Registration Form, so that credit can be awarded. [After that date, the quiz will close, and correct answers will appear in the magazine.) Unanswered questions will be considered incorrect and so scored. A minimum score of 70 must be obtained *n order for credirs to be awarded.

CERTIFYING INSTITUTION

As an organization accredited for continuing medical education, the Lexon Hill Hospital o( New York designates this continuing medical education activity as meeiing the criteria for rhree credfi hours m Category I for Educational Materials for the Physician's Recognition Award of the American Medical Association, provided it has been completed according to instructions!

CME QUIZ

Traumatic Injuries In Childhood

1. Upper airway obstruction should be relieved by:

A. Endotracheal intubation.

B. Needle cricothyreotomy

C. Tracheostomy

D. A chin lift.

2. The formula for calculating a child's blood volume h:

A. BV = 80 x wt in kilograms.

B. BV = 40 x wt in kilograms.

C. BV = 20 x wt in kilograms.

D. BV = 20% booy weight

3. The best Intravenous line for the first 20 minutas of multiple trauma treatment Is:

A. An 18 gauge-6 inch catheter in the subclavian vein.

B. An 18 gauge-1 ¼ inch catheter in the cephalic vein.

C. A 22 gauge-4 inch catheter in the saphenous vein.

D. Any of the above.

4. Which of the following may cause respiratory embarrassment In children?

A. Pneumothorax.

B. Massive aerophagia and gastric dilatation.

C. Airway obstruction.

D. All of the above.

5. All of the following characterize the pediatrie airway except.'

A. Anterior and cephalad position of the larynx.

B. Trachea length short

C. Large tongue relative to oropharynx.

D. Visualization of larynx facilitated by superficial position of epiglottis.

6. The most common life-threatening thoracic Injury In children is:

A. Aortic laceration.

B. Diaphragmatic rupture.

C. Esophageal perforation.

D. Tension pneumothorax

7. Which of the following procedures Is used most frequently to treat thoracic Injury In children?

A. Thoracotomy

B. Median stemotomy

C. Thoracostomy

D. Fasciotomy

8. Trauma b recognized as a common cause of pediatrie Injury and death. Which of the following statistics Is false?

A. Five million children are injured annually in the US.

B. 500,000 children are hospitalized annually

C. 15,000 to 25,000 are estimated to die from their injuries.

D. Blunt injury is the most common pediatrie trauma.

9. Blunt abdominal trauma In children:

A. Always requires peritoneal paracentesis to rule out intra-abdominal injury.

B. Usually leads to an isolated organ injury

C. Intra-abdominal bleeding always requires operative intervention.

D. None of the above.

10. The most commonly Injured Intra-abdomlnal organs In blunt pediatrie trauma are:

A. Kidney, liver.

B. Spleen, liver, mesentery.

C. Pancreas, liver, spleen.

D. Intestine, stomach.

11. Indications for hosprtallzatlon of pediatrie thermal Injuries Include:

A. Surface burns greater than 20%.

B. Minor facial bums.

C. Electric burns.

D. Almost all third degree burns.

E. All of the above.

12. Local bum wound care Includes topical agents such as silver nitrate, Sltvadene«, mafenlde acetate cream. The topical use of mafenlde acetate creams:

A. Provide better antimicrobial action than most ofner agents.

B. Can cause hypernatremia if applied to large areas.

C. Can cause metaboltc alkalosis.

D. Is preferred because of its local anesthetic action.

13. Local wound care of superficial second degree burns In children Includes:

A. Cleansing, irrigation with antiseptic solution.

B. liticai petroleum jelly dressing.

C. Early removal and opening of all blisters.

D. All of the above.

14. Whkh of the following statements concerning pediatrie bum Injuries h correct?

A. At least one third of all pediatrie burns are associated with neglect or abuse.

B. The doughnut-shaped buttock bum is often caused by accidental bathtub hot water burns.

C. Scalding splash burns usually involve face, scalp, and back.

D. Chemical burns should be washed with water or saline, not with chemical antagonists.

15. Whlch of the following findings are suggestive of child abuse In burned children?

A. Immersion burns with flexion sparing and sharp demarcation.

B. Associated fractures in various stages of healing.

C. Contact burns in infants, excluding the hand.

D. All of the above.

16. Child abuse Is a leading cause of death In:

A. Teenagers.

B. Infants under 6 months of age.

C. Children between 6 and 12 months of age.

D. Children under 4 years of age.

17. Which of the following statements concerning child abuse Is correct?

A. Between land 2 million children in the US are exposed to violence annually

B. Ten percent of sexually abused children are boys.

C. Two thirds of pediatrie bums are accidental in nature.

D. All of the above.

18. Child abuse Is a likely cause of the following Injuries:

A. Post rib fractures.

B. Lateral rib fractures.

C. Angulated midshaft fractures.

D. All of the above.

19. Child abuse should be suspected wKh all of the following Injuries except:

A. Periosteal stripping in infants.

B. Abdominal compression injuries.

C. Lateral clavicular fractures.

D. Bilateral abrasions and ecchymosis.

E. All of the above.

20. Whkh of the following statements concerning sexual abuse In children Is correct?

A. Sexual abuse in the female requires vaginal penetration.

B. Venereal disease in a 15-year-old does not have to be reported if treated appropriately

C. The confession of a father that he abused his child, to the physician treating the father, is part of doctorpatient confidentiality and should not be reported.

D. None of the above.

ANSWERS TO THE JANUARY QUIZ

Pediatric Dermatology

1. C

2. B

3. D

4. B

5. B

6. D

7. D

8. D

9. A

10. B

11. D

12. B

13. D

14. D

15. B

16. C

17. C

18. D

19. B

20. C

10.3928/0090-4481-19870401-10

Sign up to receive

Journal E-contents