Pediatric Annals

CME QUIZ

Abstract

INSTRUCTIONS

Pediatricians may receive three credit hours in Category 1 for [he Physician's Recognition Award of the American Medical Association by reading the material in (his issue and successfully answering the questions in the quiz below. To obtain credits, follow these instructions.

1. Read each of the articles carefully Oo not neglect the tables and other illustrative materials, as they have been selected ro enhance your knowledge and understanding.

2. The following questions have been designed to provide a useful link between the articles in the issue and your everyday practice. Read each question, choose the correct answer, and record your answer on the CME Registration Form at the end of the quiz. Retain a copy of your answers so that they can be compared with the correct answers thai will be sent to you later.

3. Type or print your full name and address and your Social Security number in the spaces provided on the CME Registration Form.

4. Send the completed form, with your check or money order for SI5 made out to PEDIATRICANNALS CME CENTER, 6900 Grove Road. Thorofare. NJ. 08086.

5. Your answers will be graded, and you will be advised that you have passed [or failed] An answer sheet containing all correct answers will be mailed to you. Review the parts of the articles dealing with any questions you have missed, and read the supplemental material on this aspect of the subject listed in the references in this issue.

6. Be sure to mall the form on or before the deadline listed on the CME Registration Form, so that credit can be awarded. (After that date, the quiz will close, and correct answers will appear in the magazine.) Unanswered questions will be considered incorrect and so scored. A minimum score of 70 must be obtained in order for credits to be awarded.

CERTIFYING INfTTTUTION

As an organization accredited for continuing medical education, the Lexon Hill Hospital of New York designates this continuing medical education activity as meeting the entena for three credit hours in Category I for Educational Materials for the Physician's Recognition Award of the American Medical Association provided it has been completed according to instructions.

CMEQUIZ

Infectious Disease Update

1. The gray baby syndrome is generally seen with chtoramphenlcol concentrations In excess of:

A. 10 mg.

B. 20 mg.

C. 40 mg.

D. This syndrome is not related to serum concentrations.

2. Which of the following drugs would not result In altered pharmacokfnetlcs of chloramphenicol?

A. Diphenylhydantoin.

B. Chloramphenicol.

C. Ampicillin.

D. Rifampin.

3. The "red man" syndrome seen with vancomycln Is usually related to:

A. Total dose of the drug.

B. Rapid infusion of the drug.

C. Concomitant drugs administered.

D. The age of the patient.

4. Rlbavfrln has been used most extensively In the treatment of Infections with:

A. Adenovirus.

B. Influenza virus.

C. Parainfluenza virus.

D. Respiratory syncytial virus.

5. The antiviral activity of acyclovlr Is dependent upon:

A. Induction of Interferon.

B. Prevention of viral attachment.

C. Virus-induced DMA polymerase.

D. Virus-induced thymidine kinase.

6. A major drawback to the use of IV vldarablne as opposed to acyclovlr In Infants Is:

A. Bone marrow toxicity.

B. Ineffectiveness against cytomegalowus.

C. Rapid induction of resistant viruses.

D. Relative insolubility

7. Most gram-positive and nonBacteroMes gram-negative anaerobes remain susceptible to:

A. Penicillin.

B. Tobramycin.

C. Gentamicin.

8. Which of the following Is not useful In the treatment of Baeteroides fraglia Infections?

A. Penicillin.

B. Cefoxitin.

C. Chndamycin.

D. Flagyl.

9. Which of the following Is a contraindication to further routine pertussis Immunizations?

A. A mild cold in an afebnle child.

B.…

INSTRUCTIONS

Pediatricians may receive three credit hours in Category 1 for [he Physician's Recognition Award of the American Medical Association by reading the material in (his issue and successfully answering the questions in the quiz below. To obtain credits, follow these instructions.

1. Read each of the articles carefully Oo not neglect the tables and other illustrative materials, as they have been selected ro enhance your knowledge and understanding.

2. The following questions have been designed to provide a useful link between the articles in the issue and your everyday practice. Read each question, choose the correct answer, and record your answer on the CME Registration Form at the end of the quiz. Retain a copy of your answers so that they can be compared with the correct answers thai will be sent to you later.

3. Type or print your full name and address and your Social Security number in the spaces provided on the CME Registration Form.

4. Send the completed form, with your check or money order for SI5 made out to PEDIATRICANNALS CME CENTER, 6900 Grove Road. Thorofare. NJ. 08086.

5. Your answers will be graded, and you will be advised that you have passed [or failed] An answer sheet containing all correct answers will be mailed to you. Review the parts of the articles dealing with any questions you have missed, and read the supplemental material on this aspect of the subject listed in the references in this issue.

6. Be sure to mall the form on or before the deadline listed on the CME Registration Form, so that credit can be awarded. (After that date, the quiz will close, and correct answers will appear in the magazine.) Unanswered questions will be considered incorrect and so scored. A minimum score of 70 must be obtained in order for credits to be awarded.

CERTIFYING INfTTTUTION

As an organization accredited for continuing medical education, the Lexon Hill Hospital of New York designates this continuing medical education activity as meeting the entena for three credit hours in Category I for Educational Materials for the Physician's Recognition Award of the American Medical Association provided it has been completed according to instructions.

CMEQUIZ

Infectious Disease Update

1. The gray baby syndrome is generally seen with chtoramphenlcol concentrations In excess of:

A. 10 mg.

B. 20 mg.

C. 40 mg.

D. This syndrome is not related to serum concentrations.

2. Which of the following drugs would not result In altered pharmacokfnetlcs of chloramphenicol?

A. Diphenylhydantoin.

B. Chloramphenicol.

C. Ampicillin.

D. Rifampin.

3. The "red man" syndrome seen with vancomycln Is usually related to:

A. Total dose of the drug.

B. Rapid infusion of the drug.

C. Concomitant drugs administered.

D. The age of the patient.

4. Rlbavfrln has been used most extensively In the treatment of Infections with:

A. Adenovirus.

B. Influenza virus.

C. Parainfluenza virus.

D. Respiratory syncytial virus.

5. The antiviral activity of acyclovlr Is dependent upon:

A. Induction of Interferon.

B. Prevention of viral attachment.

C. Virus-induced DMA polymerase.

D. Virus-induced thymidine kinase.

6. A major drawback to the use of IV vldarablne as opposed to acyclovlr In Infants Is:

A. Bone marrow toxicity.

B. Ineffectiveness against cytomegalowus.

C. Rapid induction of resistant viruses.

D. Relative insolubility

7. Most gram-positive and nonBacteroMes gram-negative anaerobes remain susceptible to:

A. Penicillin.

B. Tobramycin.

C. Gentamicin.

8. Which of the following Is not useful In the treatment of Baeteroides fraglia Infections?

A. Penicillin.

B. Cefoxitin.

C. Chndamycin.

D. Flagyl.

9. Which of the following Is a contraindication to further routine pertussis Immunizations?

A. A mild cold in an afebnle child.

B. Milk or egg allergy.

C. History of a hypotonic/hyporesponsive episode 12 hours after the previous DFT immunization.

D. History of a mild febrile seizure at 3 years of age in an otherwise normal individual.

10. Pertussis disease can manifest by all of the following except:

A. Spasmodic cough.

B. Scarlatine form rash.

C. Encephalopathy

D. Death.

11. Pertussis vaccine successfully prevents disease of the acquisition of pertussis Infection In approximately what percent of recipients?

A. 20%.

B. 60%.

C. 80%.

D. 98%.

1 2. Oral therapy of bacterial meningitis Is possible with which of the following drugs?

A. Chloramphenicol.

B. Ampicillin.

C. Ceftriaxone.

D. Cefuroxime.

13. Meningitis due to which of the new following pathogens would not be adequately covered by any of the new cepnalosporlns?

A. Group B Streptococcus.

B. Haemophilus infiuenzae.

C. Enterococcus.

D. Neissena meningitiois.

14. When using which of the following drugs for the treatment of meningitis should serum levels be monitored?

A. Ampicillin.

B. Chloramphenicol.

C. Ceftriaxone.

D. Cefuroxime.

15. What Is the age group most likely to benefit from Haemophllus Influenzae type b polysaccharlde vaccine?

A. 0-18 months.

B. 18-24 months.

C. 24-59 months.

D. 5-10 years.

16. Which of the following manifestations of H. influenzar disease Is least likely to be affected by Haemophilia influenzae type b polysaccharide vaccine?

A. Meningitis.

B. Otitis media.

C. Sepsis.

D. Epiglottitis.

17. Which of the following does not limit the usefulness of the Haemophllus influenzae type b vaccine?

A. Efficacy in young infants.

B. Ability to prevent disease in contacts.

C. Protection against non-iypable H. influenzas.

D. Safety

18. The practical way to define the generations of cephalosporlns te by its in vitro activity against:

A. Gram-positive cocci.

B. Anaerobes.

C. Gram-negative bacteria.

D. Penetration into the spinal fluid.

19. Which of the following cephalosporlns has significant activity against Pseudomonas sp?

A. Cephalothin.

B. Cefuroxime.

C. Ceftnaxone.

D. Ceftazidine.

20. Which of the cephalosporlns has the most prolonged halflife permitting once a day dosing for all Infections (except meningitis)?

A. Cephalothin.

B. Cefuroxime.

C. Ceftriaxone.

D. Ceftazidine.

ANSWERS TO THE MARCH QUIZ

Cerebral Palsy

1. C

2. C

3. B

4. B

5. D

6. D

7. B

8. C

9. D

10. A

11. B

12. D

13. C

14. A

15. D

16. B

17. C

18. B

19. D

20. D

10.3928/0090-4481-19860601-12

Sign up to receive

Journal E-contents