Pediatric Annals

CME QUIZ

Abstract

INSTRUCTIONS

Pediatricians may receive thiee credit hours in Category I foi The Physician's Recognition Award of the American Medical Association by reading the material in this issue and successfully answering the questions in the quiz below To obtain credits, follow these instructions.

1. Read each of the articles carefully Do not neglect the tables and other illustrative materials, as they have been selected to enhance your knowledge and understanding.

2. The following questions have been designed to provide a useful link between the articles in the issue and your everyday practice. Read each question, choose the correct answer, and record your answer on the CME Registration Form at the end of the quiz. Retain a copy of your answers so that they can be compared with the cotre« answers that will be sent to you later.

3. Type or print your full name and address and your Social Security number in [he spaces provided on the CME Registration Form.

4. Send the completed form, with your check or money order for SI5 made out to PEDIATRICANNALS CME CENTER, 6900 Grove Road, Thorofare, NJ. 08086.

5. Your answers will be graded, and you will be advised that you have passed (or failed). An answet sheet containing all correct answers will be mailed to you. Review the parts of trie articles dealing with any questions you have missed, and read the supplemental material on this aspect of the subject listed in the references in this issue.

6. Be sure to mall the form on or before the deadline listed on the CME Registration Form, so that credit can be awarded [After that date, the quiz will close, and correct answers will appear in the magazine.) Unanswered questions will be considered incorrect and so scored. A minimum score of 70 must be obtained in order for credits to be awarded.

CERTIFYING INSTITUTION

As sn organization accredited tor continuing medical education, the Lexon Hill Hospnal of New York designates this continuing medical education activity as meeting the criteria for three credit hours in Category I for Educational Materials (or the Physician's Recognition Award of the American Medical Association, provided it has been completed according to instructions.

CME QUIZ

Depression and Separation In Children and Adolescents

1. Depression, In children, may manifest itself by:

A. Euphoria.

B. Sleep disturbance.

C. Loss of energy.

D. Appetite disturbance.

Which of the above Is false?

2. Without prompt recognition and effective treatment, depressive episodes in children can lead to:

A. Impaired school performance.

B. Poor family relationships.

C. Suicide.

D. All of The above.

3. In making a diagnosis of childhood depression, the primary source of information should be:

A. The parents.

B. The teachers.

C. The children themselves.

D. Peers.

4. When a depressed child is tested, he usually:

A. Places the figure on the left side of the paper.

B. Places the figure on the right side of the paper.

C. Draws a small figure.

D. Increases or decreases the intensity of the line.

Which of the above is false?

5. Childhood loss can:

A. Give rise to melancholia in the mother.

B. Give rise to despair in grandparents.

C. Give rise to guilt in the father

D. All of the above.

6. When parents cannot fulfill their responsibilities to living children in childhood sibling loss:

A. The effects on the surviving children are usually transient.

B. The effects on the surviving children can be lifelong.

C. It usually does not affect the surviving children.

D. None of the above are correct.

7. Adults who were "replacement children":

A. Frequently are named after the dead sibling.…

INSTRUCTIONS

Pediatricians may receive thiee credit hours in Category I foi The Physician's Recognition Award of the American Medical Association by reading the material in this issue and successfully answering the questions in the quiz below To obtain credits, follow these instructions.

1. Read each of the articles carefully Do not neglect the tables and other illustrative materials, as they have been selected to enhance your knowledge and understanding.

2. The following questions have been designed to provide a useful link between the articles in the issue and your everyday practice. Read each question, choose the correct answer, and record your answer on the CME Registration Form at the end of the quiz. Retain a copy of your answers so that they can be compared with the cotre« answers that will be sent to you later.

3. Type or print your full name and address and your Social Security number in [he spaces provided on the CME Registration Form.

4. Send the completed form, with your check or money order for SI5 made out to PEDIATRICANNALS CME CENTER, 6900 Grove Road, Thorofare, NJ. 08086.

5. Your answers will be graded, and you will be advised that you have passed (or failed). An answet sheet containing all correct answers will be mailed to you. Review the parts of trie articles dealing with any questions you have missed, and read the supplemental material on this aspect of the subject listed in the references in this issue.

6. Be sure to mall the form on or before the deadline listed on the CME Registration Form, so that credit can be awarded [After that date, the quiz will close, and correct answers will appear in the magazine.) Unanswered questions will be considered incorrect and so scored. A minimum score of 70 must be obtained in order for credits to be awarded.

CERTIFYING INSTITUTION

As sn organization accredited tor continuing medical education, the Lexon Hill Hospnal of New York designates this continuing medical education activity as meeting the criteria for three credit hours in Category I for Educational Materials (or the Physician's Recognition Award of the American Medical Association, provided it has been completed according to instructions.

CME QUIZ

Depression and Separation In Children and Adolescents

1. Depression, In children, may manifest itself by:

A. Euphoria.

B. Sleep disturbance.

C. Loss of energy.

D. Appetite disturbance.

Which of the above Is false?

2. Without prompt recognition and effective treatment, depressive episodes in children can lead to:

A. Impaired school performance.

B. Poor family relationships.

C. Suicide.

D. All of The above.

3. In making a diagnosis of childhood depression, the primary source of information should be:

A. The parents.

B. The teachers.

C. The children themselves.

D. Peers.

4. When a depressed child is tested, he usually:

A. Places the figure on the left side of the paper.

B. Places the figure on the right side of the paper.

C. Draws a small figure.

D. Increases or decreases the intensity of the line.

Which of the above is false?

5. Childhood loss can:

A. Give rise to melancholia in the mother.

B. Give rise to despair in grandparents.

C. Give rise to guilt in the father

D. All of the above.

6. When parents cannot fulfill their responsibilities to living children in childhood sibling loss:

A. The effects on the surviving children are usually transient.

B. The effects on the surviving children can be lifelong.

C. It usually does not affect the surviving children.

D. None of the above are correct.

7. Adults who were "replacement children":

A. Frequently are named after the dead sibling.

B. Have very little in common with the dead sibling.

C. Often expect to have a similar death as the dead sibling.

D. At times even seek to replace the dead sibling.

Which of the above is false?

8. There are various kinds of sibling loss other than death. These include:

A. Hospitalizaron for a prolonged period.

B. Divorce with split custody

C. Families migrating to other countries.

D. Separation during war.

Which of the above is false?

9. Sibling loss though initially related to the death of a sibling can now be expanded to include the loss of a sibling through:

A. Chronic illness.

B. Chronic illness that requires special parental care.

C. Chronic illness that requires special nursing care.

D. All of the above are correct.

10. The disturbed thinking of a depressed person includes:

A. A high self-esteem.

B. A negative view of the past.

C. A negative view of the present.

D. A hopeless outlook for the future.

Which of the above is false?

11. Parent counseling may help the child cope more effectively with specific depressive issues that have arisen in the child's life. These can include:

A. Talking with a depressed child openly about a recent death.

B. Teaching the depressed child to make more friends.

C. Avoiding family discussions about depression

D. Supplementation of parent counseling of the depressed child by a therapist.

Which of the above Is false?

12. If individual psychotherapy of a depressed child becomes necessary:

A. The primary goal is the development of a close empathie relationship with the therapist.

B. The therapist has to convey to the child that he values the child as a person.

C. The depressed child should be encouraged to ventilate ¿ill negative feelings.

D. All of the above are correct.

13. In clinical practice one would be Justified in the Judicious use of tricyclic antidepressants in children:

A. In whom a depressive illness has been reliably diagnosed.

B. Who failed to respond to psychotherapy.

C. Who failed to respond to environmental manipulation.

D. Only A is correct.

Which of the above is false?

14. Lithium has been used as an antldepressant drug In children.

A. Length of lithium therapy in children is of little conseguence.

B. The dosage of lithium therapy in children has yet to be determined.

C. Children who are on lithium therapy should have periodic screening of the thyroid gland.

D. Children with renal disease should not have lithium therapy.

Which of the above is false?

15. Hospitalizaron of adolescents should be considered:

A. If outpatient alternatives have Peen ineffective.

B. In most psychiatric disorders affecting adolescents.

C. When the adolescents are dangerous to their families.

D. When their behaviors are self destructive.

Which of the above is false?

16. Short-term hospitalizaron for periods up to 3 months is indicated in:

A. Anxiety disorders.

B. Psychosexual problems.

C. Disorders of impulse control.

D. All of the above are correct.

17. Long-term hospitallzation for a period of 4-12 months or longer is Indicated in:

A. Anxiety disorders.

B. Psychosexual problems.

C. Disorders of impulse control.

D. None of the above.

18. If both parents have suffered from an affective disease, the risk for their children, compared to that for offspring from never affectively III parents:

A. Doubles.

B. Triples.

C. Quadruples.

D. Rises tenfold.

19. During an episode of major depression, prepubertal children secrete:

A. More growth hormone during sleep than normal children.

B. Mostly normal amounts of cortisone.

C. Both A and ß are false.

D. Both A and ß are true.

20. The effects of age and puberty on affective disorders:

A. Are the same as in adults.

B. Reguire further research.

C. Are always predictable.

D. All of the above are correct.

ANSWERS TO THE SEPTEMBER QUIZ

Pediatric Rheumatology

1. B

2. C

3. D

4. D

5. C

6. A

7. C

8. D

9. B

10. C

11. A

12. C

13. C

14. B

15. A

16. C

17. D

18. D

19. D

20. 3

10.3928/0090-4481-19861201-12

Sign up to receive

Journal E-contents