Pediatric Annals

CME QUIZ

Abstract

INSTRUCTIONS

Pediatricians may receive three credit hours in Category 1 for the Physician's Recognition Award of the American Medical Association by reading the material in this issue and successfully answering the questions in the quiz below. To obtain credits, follow these instructions.

1. Read each off the articles carefully Do not neglect the tables and other illustrative materials, as they have been selected to enhance your knowledge and understanding.

2. The following questions have been designed to provide a useful link between the articles in the issue and your everyday practice. Read each question, choose the correct answer. and record your answer on the CME Registration Form at the end of the quiz. Retain a copy of your answers so that they can be compared with the correct answers that will be sent to your later.

3. Type or print your full name and address and your Social Security number in the spaces provided on the CME Registration Form.

4. Send the completed form, with your check or money order for S 15 made out to PEDIATRIC ANNALS CME CENTER, 6900 Grove Road. Thorofare. NJ. 08086.

5. Your answers will be graded, and you will be adivsed that you have passed (or failed). An answer sheet containing all correct answers will be mailed to you. Review the parts of the articles dealing with any questions you have missed, and read the supplemental material on this aspect of the subject listed in the references in this issue.

6. Be sure to mall the form on or before the deadline listed on the CME Registration Form, so that credit can be awarded. After that date, the quiz will close, and correct answers will appear in the magazine.) Unanswered questions will be considered incorrect and so scored. A minimum score of 70 must be obtained in order for credits to be awarded.

CERTIFYING INSTITUTION

As an organisation accredited for continuing medical education, the Lexon Hill Hospital ol New York designates this continuing medical education activity as meeting the entena for three credit hours in Category I for Educational Materials for the Physician's Recognition Award of the American Medical Association, provided it has been completed according to instructions.

CME QUIZ

Stress and Child Health

1. Divorce studies show that:

A. Young children are invulnerable.

B. Sex makes no difference for outcomes.

C. Young children are very distressed at first.

D. Sex is the most important factor in outcome.

2. Select the false statement.

A. Coping is usually not related to sex.

B. SES is an important risk factor.

C. Pediatricians can be protective factors.

D. Life event scales count stressors.

3. The prevailing definition off "stress" Is:

A. The physiologic response of the body to a stressor.

B. Events that cause distress.

C. Inadequate coping.

D. Imbalance between environmental demands and coping resources.

4. Stressful life events are NOT:

A. Correlated with onset of a variety of diseases in children.

B. Related to socioeconomic status.

C. Highly correlated with onset of pediatric illnesses.

D. Sometimes the result of disease.

5. Major problems with life event scales Include all except:

A. Validity.

B. Difficulty of administering.

C. Confounding events and symptoms.

D. Ignoring modifiers.

6. The availability of social support has been shown to have effects on:

A. Mental health status.

B. Physical illness.

C. Parent-child interaction and early child development.

D. All of the above.

7. Social support might be defined as:

A. Seeing a social worker.

B. Resources available through interpersonal relationships.

C. Financial gifts from social acquaintances.

D. Help available from community agencies.

8. Social support may be particularly Important to:

A.…

INSTRUCTIONS

Pediatricians may receive three credit hours in Category 1 for the Physician's Recognition Award of the American Medical Association by reading the material in this issue and successfully answering the questions in the quiz below. To obtain credits, follow these instructions.

1. Read each off the articles carefully Do not neglect the tables and other illustrative materials, as they have been selected to enhance your knowledge and understanding.

2. The following questions have been designed to provide a useful link between the articles in the issue and your everyday practice. Read each question, choose the correct answer. and record your answer on the CME Registration Form at the end of the quiz. Retain a copy of your answers so that they can be compared with the correct answers that will be sent to your later.

3. Type or print your full name and address and your Social Security number in the spaces provided on the CME Registration Form.

4. Send the completed form, with your check or money order for S 15 made out to PEDIATRIC ANNALS CME CENTER, 6900 Grove Road. Thorofare. NJ. 08086.

5. Your answers will be graded, and you will be adivsed that you have passed (or failed). An answer sheet containing all correct answers will be mailed to you. Review the parts of the articles dealing with any questions you have missed, and read the supplemental material on this aspect of the subject listed in the references in this issue.

6. Be sure to mall the form on or before the deadline listed on the CME Registration Form, so that credit can be awarded. After that date, the quiz will close, and correct answers will appear in the magazine.) Unanswered questions will be considered incorrect and so scored. A minimum score of 70 must be obtained in order for credits to be awarded.

CERTIFYING INSTITUTION

As an organisation accredited for continuing medical education, the Lexon Hill Hospital ol New York designates this continuing medical education activity as meeting the entena for three credit hours in Category I for Educational Materials for the Physician's Recognition Award of the American Medical Association, provided it has been completed according to instructions.

CME QUIZ

Stress and Child Health

1. Divorce studies show that:

A. Young children are invulnerable.

B. Sex makes no difference for outcomes.

C. Young children are very distressed at first.

D. Sex is the most important factor in outcome.

2. Select the false statement.

A. Coping is usually not related to sex.

B. SES is an important risk factor.

C. Pediatricians can be protective factors.

D. Life event scales count stressors.

3. The prevailing definition off "stress" Is:

A. The physiologic response of the body to a stressor.

B. Events that cause distress.

C. Inadequate coping.

D. Imbalance between environmental demands and coping resources.

4. Stressful life events are NOT:

A. Correlated with onset of a variety of diseases in children.

B. Related to socioeconomic status.

C. Highly correlated with onset of pediatric illnesses.

D. Sometimes the result of disease.

5. Major problems with life event scales Include all except:

A. Validity.

B. Difficulty of administering.

C. Confounding events and symptoms.

D. Ignoring modifiers.

6. The availability of social support has been shown to have effects on:

A. Mental health status.

B. Physical illness.

C. Parent-child interaction and early child development.

D. All of the above.

7. Social support might be defined as:

A. Seeing a social worker.

B. Resources available through interpersonal relationships.

C. Financial gifts from social acquaintances.

D. Help available from community agencies.

8. Social support may be particularly Important to:

A. Poor families.

B. Families with an impaired or disabled member.

C. Families under stress.

D. All of the above.

9. The pediatrician's role In the provision of social support may include:

A. Patient referrals.

B. Giving information.

C. Listening and offering reassurance.

D. All of the above.

10. A child's social support Is perhaps most often disrupted by:

A. Death of a parent.

B. A family move.

C. An argument with a friend.

D. A divorce.

11. In most school health programs, a small proportion of children 1 1 0% to 1 5%) account for what proportion of all visits to the school nurse?

A. 10% to 20%.

B. 20% to 40%.

C. 40% to 60%.

D. 60% to 80%.

12. Descriptors of high users of school health services include all of the following excepts

A. Girls.

B. Those with academic problems.

C. Those with chronic illnesses.

D. Those taken frequently to private physicians.

13. Events cited by children as sources of concern (or making them feel bad):

A. Are generally the same as those cited by adults.

B. Tend to be chronic or continuing.

C. Appear to be unrelated to children's menial health status.

D. Do not include trivial occurrences such as not being picked for a team.

14. In treating children who are high users of health services, and who do not have underlying medical problems physicians should:

A. Discourage parents from bringing the child in so often.

B. Continue to observe and screen for latent medical problems.

C. Refer the child for a psychiatric evaluation.

D. Attempt to determine the etiology of the child/family's distress.

15. Psychosocial factors have been shown to affect infectious disease by:

A. Increasing resistance.

B. Decreasing resistance.

C. Increasing or decreasing resistance.

D. None of the above.

16. Research has suggested which of the following systems as possible mechanisms of psychosocial influences on disease?

A. Autonomic system.

B. Neuroendocrine system.

C. Immune system.

D. All of the above.

17. An outdated notion regarding psychosocial influences on disease is that:

A. Infectious diseases are subject to such influences.

B. It is important to observe patterns of hormone response.

C. The adrenocortical system is the primary mechanism of these effects.

D. Children ate less susceptible than adults to such influences.

18. Which of the following statements is true?

A. Psychosocial factors influence both infectious and noninfectious diseases.

B. More work on psychosomatic relationships has been done in children than in adults.

C. Epinephrine is not subject to psychosocial influences.

D. Psychosomatic diseases are defined as those that can be related to specific personality types.

19. Which of the following have been shown to alter neuroenuocrine or Immune responses in either animal or human subjects?

A. Bereavement.

B. Anticipation of a course examination.

C. Social conditions.

D. All of the above.

20. it has been suggested that future research on psychosomatic phenomena give special emphasis to:

A. The adrenocortical system.

B. Essential hypertension.

C. Simultaneous observation of interacting variables.

D. Retrospective studies of the immune system.

ANSWERS TO THE MAY QUIZ

Psychiatric Problems in Children and Adolescents: Diagnosis and Pharmacotherapy

1. C

2. B

3. O

4. C

5. B

6. A

7. B

8. D

9. B

10. C

11. D

12. D

13. C

14. C

15. A

16. B

17. B

18. D

19. D

20. C

10.3928/0090-4481-19850801-12

Sign up to receive

Journal E-contents