Pediatric Annals

CME Quiz

Abstract

INSTRUCTIONS

Pediatricians may receive three credit hours in Category 1 for the Physician's Recognition Award of the American Medical Association by reading the material in this issue and successfully answering the questions in the quiz below. To obtain credits, follow these instructions.

1. Read each of the articles carefully. Do not neglect the tables and other illustrative materials, as they have been selected to enhance your knowledge and understanding.

2. The following questions have been designed to provide a useful link between the articles in the issue and your everyday practice. Read each question, choose the correct answer, and record your answer on the CME Registration Form at the end of the quiz. Retai n a copy of you r answers so that they can be compared with the correct answers that will be sent to you later.

3. Type or print your full name and address and your Social Security number in the spaces provided on the CME Registration Form.

4. Send the completed form, with your check or money order for $10 made out to PEDIATRIC ANNALS CME CENTER, 6900 Grove Road, Thorofare. N.J. 08086.

5. Your answers will be graded, and you will be advised that you have passed (or failed). An answer sheet containing all correct answers will be mailed to you. Review the parts of the articles dealing with any questions you have missed, and read the supplemental material on this aspect of the subject listed in the references in this issue.

6. Be sure to mail the form on or before the deadline listed on the CME Registration Form, so that credit can be awarded. After that date, the quiz will close, and correct answers will appear in the magazine.) Unanswered questions will be considered incorrect and so scored. A minimum score of 70 must be obtained in order for credits to be awarded.

CERTIFYING INSTITUTION

As an organization accredited for continuing medical education, the Lenox Hill Hospital of New York designates this continuing medical education activity as meeting the criteria for three credit hours in Category 1 for Educational Materials for the Physician's Recognition Award of the American Medical Association, provided it has been completed according to instructions.

CME QUIZ: ADOLESCENT SEXUALITY - PROBLEMS AND PATHOLOGY

1. In the 1980s, the adolescent finds that:

A. Parents do not in general adapt to the adolescent's peer group.

B. Parents may perpetuate a vicious circle of rebellion and punishment.

C. Both A and B are true.

D. Both A and B are false.

2. In an attempt to contain unwanted and premature childbearing:

A. One must realize that over 50% of adolescent pregnancies occur within the first six months after initiating sexual activity.

B. Eighty percent of adolescent pregnancies occur within the first six months after initiating sexual activity.

C. Fifty percent of adolescent pregnancies occur within the first two months after initiating sexual activity.

D. Eighty percent of adolescent pregnancies occur within the first two months after initiating sexual activity.

3. Indications of possible later homosexuality In an adolescent include:

A. The frequency of homosexual activity.

B. The persistence of homosexual activity.

C. The "in love" phenomenon.

D. All of the above.

4. Possible psychosocial problems of homosexual adolescents include:

A. Identity crisis.

B. Depression.

C. School failure.

D. All of the above.

5. Sexually transmitted diseases commonly found in male homosexuals include all of the following except:

A. Gonorrhea.

B. Lymphogranuloma inguinale.

C. Syphilis.

D. Infectious hepatitis.

6. Gonococcal pharyngitis has all of the following characteristics except:

A. Presents as a fulminating infection with exúdate, toxemia and fever.

B. Presents as a "red…

INSTRUCTIONS

Pediatricians may receive three credit hours in Category 1 for the Physician's Recognition Award of the American Medical Association by reading the material in this issue and successfully answering the questions in the quiz below. To obtain credits, follow these instructions.

1. Read each of the articles carefully. Do not neglect the tables and other illustrative materials, as they have been selected to enhance your knowledge and understanding.

2. The following questions have been designed to provide a useful link between the articles in the issue and your everyday practice. Read each question, choose the correct answer, and record your answer on the CME Registration Form at the end of the quiz. Retai n a copy of you r answers so that they can be compared with the correct answers that will be sent to you later.

3. Type or print your full name and address and your Social Security number in the spaces provided on the CME Registration Form.

4. Send the completed form, with your check or money order for $10 made out to PEDIATRIC ANNALS CME CENTER, 6900 Grove Road, Thorofare. N.J. 08086.

5. Your answers will be graded, and you will be advised that you have passed (or failed). An answer sheet containing all correct answers will be mailed to you. Review the parts of the articles dealing with any questions you have missed, and read the supplemental material on this aspect of the subject listed in the references in this issue.

6. Be sure to mail the form on or before the deadline listed on the CME Registration Form, so that credit can be awarded. After that date, the quiz will close, and correct answers will appear in the magazine.) Unanswered questions will be considered incorrect and so scored. A minimum score of 70 must be obtained in order for credits to be awarded.

CERTIFYING INSTITUTION

As an organization accredited for continuing medical education, the Lenox Hill Hospital of New York designates this continuing medical education activity as meeting the criteria for three credit hours in Category 1 for Educational Materials for the Physician's Recognition Award of the American Medical Association, provided it has been completed according to instructions.

CME QUIZ: ADOLESCENT SEXUALITY - PROBLEMS AND PATHOLOGY

1. In the 1980s, the adolescent finds that:

A. Parents do not in general adapt to the adolescent's peer group.

B. Parents may perpetuate a vicious circle of rebellion and punishment.

C. Both A and B are true.

D. Both A and B are false.

2. In an attempt to contain unwanted and premature childbearing:

A. One must realize that over 50% of adolescent pregnancies occur within the first six months after initiating sexual activity.

B. Eighty percent of adolescent pregnancies occur within the first six months after initiating sexual activity.

C. Fifty percent of adolescent pregnancies occur within the first two months after initiating sexual activity.

D. Eighty percent of adolescent pregnancies occur within the first two months after initiating sexual activity.

3. Indications of possible later homosexuality In an adolescent include:

A. The frequency of homosexual activity.

B. The persistence of homosexual activity.

C. The "in love" phenomenon.

D. All of the above.

4. Possible psychosocial problems of homosexual adolescents include:

A. Identity crisis.

B. Depression.

C. School failure.

D. All of the above.

5. Sexually transmitted diseases commonly found in male homosexuals include all of the following except:

A. Gonorrhea.

B. Lymphogranuloma inguinale.

C. Syphilis.

D. Infectious hepatitis.

6. Gonococcal pharyngitis has all of the following characteristics except:

A. Presents as a fulminating infection with exúdate, toxemia and fever.

B. Presents as a "red throat" with mild symptoms.

C. May be confirmed by plating a throat swab on blood agar.

D. May be asymptomatic.

7. It is probably best to assume that the mentally retarded adolescent will receive adequate Information and learn appropriate behavior from:

A. Books.

B. Observation.

C. Peers and parents.

D. Specific teaching.

8. The mentally retarded adolescent will tend to be Interested in some sort of sexual behavior for its potential ____

A. Procreative results.

B. Sensual gratification.

C. Proof of being a "macho" individual.

D. None of the above.

9. The mentally retarded adolescent will likely experience ___ difficulty in finding ways of expressing sexual interests that are considered acceptably moral or legal to our society.

A. More. B. Less. C. No.

10. As with other subject matter, the mentally retarded adolescent may require ___ to learn sexual information and other concepts of time and place.

A. Less repetition.

B. More abstractions.

C. More concrete and learner "involved" techniques.

11. Which of the philosophies concerning sexuality, sex education and counseling is strenuously held for the mentally retarded adolescent?

A. Eliminate. B. Tolerate. C. Facilitate.

12. When the physician becomes aware that an adolescent has been identified as a sexual abuser of young children he or she should:

A. Recommend a complete neurological evaluation of the offender as soon as possible.

B. Perform a comprehensive evaluation to determine the underlying causes and surrounding dynamics of the problem.

C. Avoid any discussion or interference since the case may be in litigation.

D. Determine the type of support and advice the family may need while the situation is in the acute phase.

13. Mental health treatment and/or legal intervention with adolescents who have sexually molested another child:

A. Is seldom necessary because these adolescents usually do not repeat an initial offense.

B. Is most useful when the adolescent is over 14 years of age.

C. Is central to preventing and controlling child rape and other forms of child sexual victimization.

D. Should not be pursued if the child victim is less than three years younger than the adolescent.

14. In gathering additional information about the alleged sexual abuse situation from a parent the physician is encouraged to inquire about all of the following except:

A. The age and relationship between the adolescent and the involved child.

B. The possibility that other children may also have been victimized by the adolescent.

C. The victim's interpretation of the situation and feelings toward the offender.

D. The possibility that the adolescent was himself once a victim.

15. The preliminary findings of the program for adolescent sex offenders at the Child Protection Center/Special Unit of the Children's Hospital National Medical Center Indicate that:

A. Young siblings are the most frequent victims of abuse by adolescents.

B. The age range of the offender is 10 to 19 years.

C. Of the total cases known to the Special Unit, only 10% of the offenders are adolescents.

D. Young male children are more frequently sexually assaulted than young female children.

16. If syphilis In an adolescent Is suspected, one should treat:

A. Proven cases, even if asymptomatic.

B. Contacts of patients with syphilis.

C. When the diagnosis is equivocal but the patient is pregnant.

D. All of the above.

17. The medical profession in dealing with incestuous situations:

A. Should let more qualified and trained professionals help the family.

B. Should evaluate the kind of treatment services that will be ultimately required.

C. Should leave court involvement to the legal profession.

D. All of the above.

18. Spermatozoa can often be detected after sexual penetration of a victim:

A. In the victim.

B. In the uterus.

C. In fabrics.

D. All of the above.

ANSWERS TO THE JULY CME QUIZ

Childhood Hypertension

1. B

2. E

3. D

4. A

5. C

6. A

7. C

8. E

9. B

10. C

11. D

12. A

13. D

14. B

15. C

16. B

17. A

18. A, C, B

19. C

20. C

10.3928/0090-4481-19821001-14

Sign up to receive

Journal E-contents