Journal of Gerontological Nursing

CEU QUIZ

Abstract

HOW TO OBTAIN CONTINUING EDUCATION UNITS BY READING THIS ISSUE

Instructions: Registered nurses may receive two contact hours by reading the article noted below and successfully answering the questions in the following post-test. To obtain continuing education unit credit:

1 . Read the article "Interdisciplinary Care: Effect in Acute Hospital Setting " on pages 22-32, carefully noting the tables and other illustrative materials that are provided to enhance your knowledge and understanding of the content.

2. Read each question and record your answer on the registration form provided.

3. Type or print your full name and address and your social security number in spaces provided on the registration form.

4. Forward the completed form with your check or money order for $12 made out to University of Maryland Foundation. Quizzes are accepted up to 12 months from date of issue.

Continuing Education Units: The University of Maryland School of Nursing is accredited as a provider of continuing education in nursing by the American Nurses Credentialing Center's Commission on Accreditation. SLACK Inc. and University of Maryland School of Nursing are co-providers of this continuing education home study program.

Answers to the post-test will be graded and you will be advised that you have passed or failed within 60 days of receipt of your completed test. A score of 70% or above will comprise a passing grade. A certificate will be awarded to participants who successfully complete the test.

Ten contact hours of participation in an educational offering is awarded one CEU. A contact hour is 50 minutes of instruction. Contact hour verification can be awarded only at the completion of a program.

CONTACT HOUR UNITS RECEIVED FOR SUCCESSFUL COMPLETION OF THE POST-TEST MAY BE USED FOR CERTIFICATION OR RECERTIFICATION CREDIT.

Objectives: After reading the article "Interdisciplinary Care: Effect in Acute Hospital Setting" in this issue, the participant will be able to:

1 . State the purpose of a specialized geriatric unit in an acute care hospital.

2. Indentify the role of the professional nurse on an interdisciplinary geriatric assessment team.

3. Identify specific changes in nursing clinical practice that occurred with the initiation of a Senior Care Unit.

4. Discuss the effects of a Senior Care Unit upon the health status of geriatric patients.

5. Describe the impact of interdisciplinary care upon the professional roles of nurses.

Directions: Encircle the letter of the best answer on the registration form provided.

1. In hospitals, persons over 65 years of age are more than what percentage of the patient population?

A. 5%.

B. 10%.

C. 20%.

D. 30%.

2. Chronic illness has a greater impact upon older people than younger people due to:

A. tneir increased frequency of acute episodes.

B. their decreased reserve of their organ systems.

C. their decreased access to medical care.

D. their lack of basic insurance coverage.

3. The interdisciplinary team conference was directed by the:

A. senior care coordinator.

B. social worker.

C. medical director.

D. clinical nurse specialist.

4. The interdisciplinary assessment process included:

A. occupational therapist assessment of upper body strength.

B. assessment of ADLs by nursing.

C. speech evaluation by speech therapist.

D. detailed mental status examination by a neuropsychologist.

5. Patients' response to the interdisciplinary care plan was evaluated by:

A. a predischarge interview about their satisfaction with the experience.

B. a series of postdischarge telephone calls.

C. monitoring of their health status for six months post discharge by a home care nurse.

D. measurement of their functional and mental health status at a 2 week follow-up postdischarge visit to the physician or nurse practitioner.

6. A result of this experimental study was:…

HOW TO OBTAIN CONTINUING EDUCATION UNITS BY READING THIS ISSUE

Instructions: Registered nurses may receive two contact hours by reading the article noted below and successfully answering the questions in the following post-test. To obtain continuing education unit credit:

1 . Read the article "Interdisciplinary Care: Effect in Acute Hospital Setting " on pages 22-32, carefully noting the tables and other illustrative materials that are provided to enhance your knowledge and understanding of the content.

2. Read each question and record your answer on the registration form provided.

3. Type or print your full name and address and your social security number in spaces provided on the registration form.

4. Forward the completed form with your check or money order for $12 made out to University of Maryland Foundation. Quizzes are accepted up to 12 months from date of issue.

Continuing Education Units: The University of Maryland School of Nursing is accredited as a provider of continuing education in nursing by the American Nurses Credentialing Center's Commission on Accreditation. SLACK Inc. and University of Maryland School of Nursing are co-providers of this continuing education home study program.

Answers to the post-test will be graded and you will be advised that you have passed or failed within 60 days of receipt of your completed test. A score of 70% or above will comprise a passing grade. A certificate will be awarded to participants who successfully complete the test.

Ten contact hours of participation in an educational offering is awarded one CEU. A contact hour is 50 minutes of instruction. Contact hour verification can be awarded only at the completion of a program.

CONTACT HOUR UNITS RECEIVED FOR SUCCESSFUL COMPLETION OF THE POST-TEST MAY BE USED FOR CERTIFICATION OR RECERTIFICATION CREDIT.

Objectives: After reading the article "Interdisciplinary Care: Effect in Acute Hospital Setting" in this issue, the participant will be able to:

1 . State the purpose of a specialized geriatric unit in an acute care hospital.

2. Indentify the role of the professional nurse on an interdisciplinary geriatric assessment team.

3. Identify specific changes in nursing clinical practice that occurred with the initiation of a Senior Care Unit.

4. Discuss the effects of a Senior Care Unit upon the health status of geriatric patients.

5. Describe the impact of interdisciplinary care upon the professional roles of nurses.

Directions: Encircle the letter of the best answer on the registration form provided.

1. In hospitals, persons over 65 years of age are more than what percentage of the patient population?

A. 5%.

B. 10%.

C. 20%.

D. 30%.

2. Chronic illness has a greater impact upon older people than younger people due to:

A. tneir increased frequency of acute episodes.

B. their decreased reserve of their organ systems.

C. their decreased access to medical care.

D. their lack of basic insurance coverage.

3. The interdisciplinary team conference was directed by the:

A. senior care coordinator.

B. social worker.

C. medical director.

D. clinical nurse specialist.

4. The interdisciplinary assessment process included:

A. occupational therapist assessment of upper body strength.

B. assessment of ADLs by nursing.

C. speech evaluation by speech therapist.

D. detailed mental status examination by a neuropsychologist.

5. Patients' response to the interdisciplinary care plan was evaluated by:

A. a predischarge interview about their satisfaction with the experience.

B. a series of postdischarge telephone calls.

C. monitoring of their health status for six months post discharge by a home care nurse.

D. measurement of their functional and mental health status at a 2 week follow-up postdischarge visit to the physician or nurse practitioner.

6. A result of this experimental study was:

A. the experimental group maintained their functional status throughout tneir hospitalization.

B. The experimental and control groups had similar hospital charges.

C. mental health status of the experimental group was significantly better at discharge.

D. the control group was generally nutritionally deficient.

7. One explanation for the one day shorter length of stay of patients in the Senior Care Unit was the:

A. increased gerontological knowledge of the staff.

B. initiation of primary nursing on the unit.

C. involvement of family.

D. involvement of the home care coordinator.

8. Participation in this study helped to improve nursing assessment skills in the area of:

A. drug interactions.

B. expressive/ receptive communication.

C. mental status.

D. nutritional status.

9. All of the following were indicators of the impact of the Senior Care Project on nursing practice except:

A. an increase in requests for physical therapy consultations.

B. improved communication among team members.

C. an increased development of the consultant role.

D. an enhanced knowledge about research.

10. In comparison to the traditional model of care whereby disciplines develop and implement their own plan of care, the interdisciplinary conference approach:

A. tends to be more costly.

B. can be unwieldy, since it is difficult to schedule conferences so that all disciplines can participate.

C. results in "turf" battles that can be difficult to reconcile.

D. results in a more holistic plan of care.

Answers to March 1 992

CEU Quiz

1. D

2. B

3. A

4. B

5. A

6. C

7. C

8. C

9. D

10. B

10.3928/0098-9134-19930301-09

Sign up to receive

Journal E-contents