Journal of Gerontological Nursing

CEU QUIZ

Abstract

HOW TO OBTAIN CONTINUING EDUCATION UNITS BY READING THIS ISSUE

Instructions: Registered nurses may receive two contact hours by reading the article noted below and successfully answering the questions in the following post-test. To obtain continuing education unit credit:

1. Read the article "Elder Beliefs: Blocks to Pain Management" on page 19, carefully noting the tables and other illustrative materials that are provided to enhance your knowledge and understanding of the content.

2. Read each question and record your answer on the registration form provided:

3. Type or print your full name and address and your social security number 'in spaces provided on the registration form.

4. Forward the completed form with your check or money order for $12 made out to University of Maryland Foundation. Quizzes are accepted up to 12 months from date of issue.

Continuing Education Units; The University of Maryland School of Nursing % accredited as o provider of continuing education in nursing by the American Nurses Credenfialing Center's Commission on Accreditation. SLACK Inc. and University of Maryland School of Nursing are co-providers of this continuing education home study program.

Answers to the post-test will be graded and yew will be advised that you have passed or failed within 60 days of receipt of your compieteci test. A score of 70% or above will comprise a passing ; grade. A certificate will be awarded to participants who successfully complete the test.

Ten contact hours of participation in an educational offering is awarded one CEU. A contact hour is 50 minutes of instruction. Contact hour verification can be awarded only at the completion of a program.

CONTACT HOUR UNITS RECEIVED FOR SUCCESSFUL COMPLETION OF THE POST-TEST MAY BE USED FOR CERTIFICATION OR RECERTIFICATION CREDIT.

Objectives: After reading the article "Elder Beliefs: Blocks to Path 'Management"' in this issue, the participant will be oble to:

1. Describe beliefs that can block successful pain management.

2. Identify the effects of poor pain assessment and management.

3. Identify some consequences of taking pain-relieving drugs.

4. Recall nursing interventions to modify beliefs that would hinder pain management.

5. Summarize the factors that contribute to the ability to improve pain management by the elderly.

Directions: Encircle the letter of the best answer on the registration form provided.

1. In Copps' study about patient's pain experience:

A. the majority of patients viewed pain as a challenge.

B. less than 20% perceived pain as punishment.

C. less than 1 % suffered in silence.

D. 80% felt that acknowledging pain was a sign of weakness.

2. An elderly patient may assume a passive role because of:

A. the attempt to be a "good patient."

B. a past experience with the health care system.

C. the relationship established with the physician.

D. pressure from family.

3. The person(s) who should make the ultimate determination of the degree of pain control should be the:

A. nurse.

B. nurse with patient.

C. patient alone.

D. patient and family.

4. Which of the following would create a distrustful relationship?

A. Having an older nurse as primary health provider.

B. The nurse asking the patient's relative for information.

C. Nursing staff dressed in traditional uniforms.

D. Referring to the patient as Mr. or Mrs.

5. Complete assessment of pain may take several patientnurse visits because:

A. there is a tendency to reveal more information with succeeding visits.

B. the patient must maintain the passive recipient role.

C. there are additive effects when CNS depressants are used.

D. the nurse must educate the patient about the staff role and schedule.

6. In the elderly, a frequent side effect of morphine is:…

HOW TO OBTAIN CONTINUING EDUCATION UNITS BY READING THIS ISSUE

Instructions: Registered nurses may receive two contact hours by reading the article noted below and successfully answering the questions in the following post-test. To obtain continuing education unit credit:

1. Read the article "Elder Beliefs: Blocks to Pain Management" on page 19, carefully noting the tables and other illustrative materials that are provided to enhance your knowledge and understanding of the content.

2. Read each question and record your answer on the registration form provided:

3. Type or print your full name and address and your social security number 'in spaces provided on the registration form.

4. Forward the completed form with your check or money order for $12 made out to University of Maryland Foundation. Quizzes are accepted up to 12 months from date of issue.

Continuing Education Units; The University of Maryland School of Nursing % accredited as o provider of continuing education in nursing by the American Nurses Credenfialing Center's Commission on Accreditation. SLACK Inc. and University of Maryland School of Nursing are co-providers of this continuing education home study program.

Answers to the post-test will be graded and yew will be advised that you have passed or failed within 60 days of receipt of your compieteci test. A score of 70% or above will comprise a passing ; grade. A certificate will be awarded to participants who successfully complete the test.

Ten contact hours of participation in an educational offering is awarded one CEU. A contact hour is 50 minutes of instruction. Contact hour verification can be awarded only at the completion of a program.

CONTACT HOUR UNITS RECEIVED FOR SUCCESSFUL COMPLETION OF THE POST-TEST MAY BE USED FOR CERTIFICATION OR RECERTIFICATION CREDIT.

Objectives: After reading the article "Elder Beliefs: Blocks to Path 'Management"' in this issue, the participant will be oble to:

1. Describe beliefs that can block successful pain management.

2. Identify the effects of poor pain assessment and management.

3. Identify some consequences of taking pain-relieving drugs.

4. Recall nursing interventions to modify beliefs that would hinder pain management.

5. Summarize the factors that contribute to the ability to improve pain management by the elderly.

Directions: Encircle the letter of the best answer on the registration form provided.

1. In Copps' study about patient's pain experience:

A. the majority of patients viewed pain as a challenge.

B. less than 20% perceived pain as punishment.

C. less than 1 % suffered in silence.

D. 80% felt that acknowledging pain was a sign of weakness.

2. An elderly patient may assume a passive role because of:

A. the attempt to be a "good patient."

B. a past experience with the health care system.

C. the relationship established with the physician.

D. pressure from family.

3. The person(s) who should make the ultimate determination of the degree of pain control should be the:

A. nurse.

B. nurse with patient.

C. patient alone.

D. patient and family.

4. Which of the following would create a distrustful relationship?

A. Having an older nurse as primary health provider.

B. The nurse asking the patient's relative for information.

C. Nursing staff dressed in traditional uniforms.

D. Referring to the patient as Mr. or Mrs.

5. Complete assessment of pain may take several patientnurse visits because:

A. there is a tendency to reveal more information with succeeding visits.

B. the patient must maintain the passive recipient role.

C. there are additive effects when CNS depressants are used.

D. the nurse must educate the patient about the staff role and schedule.

6. In the elderly, a frequent side effect of morphine is:

A. urticaria.

B. vomiting.

C. anorexia.

D. xerostomia.

7. Patients on antihypertensives must be aware of the hypotension that may occur if they are also taking:

A. nonsteroidal anti-inflammatory drugs.

B. tricyclic antidepressants.

C. percodan.

D. codeine.

8. Decreased sexual libido can be a side effect of:

A. naproxen.

B. morphine.

C. antidepressants.

D. methadone.

9. Drugs with anticholinergic properties are associated with:

A. hypotension.

B. respiratory depression.

C. paranoia.

D. memory impairment.

10. Optimal management of pain in the elderly patient depends upon:

A. family involvement.

B. minimal use of opioids.

C. designation of a case manager.

D. a complete assessment of pain.

Answers to June 1991

CE Quiz

1. C

2. A

3. D

4. C

5. B

6. D

7. A

8. C

9. A

10. C

10.3928/0098-9134-19920601-08

Sign up to receive

Journal E-contents